Mohammed en Fillipien naar provinciale ronde NVLW

Gepubliceerd op: 8 maart 2021 13:36

Zaterdag 6 maart lazen zes Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd (NVLW) 2021. Zonder live publiek, maar met livestream voor familie en vrienden. De jury koos Mohammed van basisschool De Schatkaart en Fillipien van de Delftsche Schoolvereeniging als de beste voorlezers.

Mohammed las voor uit Blauwe plekken van Anke de Vries. Hij maakte indruk doordat hij een beladen stuk invoelend, duidelijk en rustig wist over te brengen. Ook Fillipien wist haar fragment uit Honderd uur nacht van Anna Woltz mooi te vertellen. Ze las met veel intonatie voor en beeldde het verhaal goed uit.

De jury bestond uit Maaike Fluitsma en Annejan Mieras, beiden leerkracht en kinderboekenschrijver, en Pleun en Suus, die in 2020 de Delftse finale wonnen. Burgemeester Marja van Bijsterveldt huldigde de deelnemers. Mohammed en Fillipien gaan door naar de provinciale ronde en wie weet zien we ze zelfs terug in de landelijke finale.

In totaal deden er achttien schoolkampioenen mee aan de Delftse voorronde van de voorleeswedstrijd.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Scholen doen mee aan de wedstrijd, zodat kinderen op een speelse manier leren dat (voor)lezen leuk en waardevol is. Fotografie door Martien de Man.