Nieuwe periode Cultuurhelden

Gepubliceerd op: 21 januari 2021 23:12

In februari start Cultuurhelden met een nieuwe projectperiode op vijftien basisscholen. Om geïnspireerd aan het nieuwe jaar te beginnen organiseren we in maart bovendien drie superinteressante webinars voor leerkrachten, educatiemedewerkers en kunstvakdocenten.

Cultuurhelden, Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 in Delft, start in februari op wel vijftien basisscholen. Voor scholen die al langer profiteren van Cultuurhelden is er een doorontwikkeltraject of een onderhoudstraject. Onze aandacht richten we met name op scholen die starten met een kennismakingstraject of een ontwikkeltraject. En er is nog plaats voor een basisschool om in 2021 te starten! Hoe het traject eruitziet, is afhankelijk van de ideeën en de behoeften van de school.

Meer weten? Kijk op dok.info/cultuurhelden of maak een afspraak voor een verkennend gesprek door een mailtje te sturen naar j.baken@dok.info.

save the date! online inspiratieweek

Om geïnspireerd aan het nieuwe jaar te beginnen, organiseren we in maart drie superinteressante webinars voor leerkrachten, educatiemedewerkers en kunstvakdocenten. Alvast een inkijkje in het programma:

Cultuureducatie online - hoe doe je dat?
Dinsdag 16 maart van 16.00 - 17.30 uur
In deze workshop bekijken we een aantal inspirerende voorbeelden van digitale kunstlessen.

Zet reflectie op de kaart!
Woensdag 17 maart van 14.30 - 16.00 uur
Bij iedere stap van het creatieve proces precies die vragen stellen die leerlingen op speelse wijze bewust maken van hun gedachten en gevoelens. Met behulp van reflectiekaarten wordt het kinderspel.

Hoe kijk je met je klas naar beeldende kunst?
Donderdag 18 maart van 16.00  - 17.30 uur
Maak kennis met Visual Thinking Strategies (VTS): een laagdrempelige en interactieve methodiek om met groepen naar kunst te kijken en erover te praten.

Begin februari ontvangen alle basisscholen een uitnodiging met een link naar het programma en het aanmeldformulier.