Online inspiratieweek Cultuurhelden

Gepubliceerd op: 28 februari 2021 18:12

We nodigen alle leerkrachten in het basisonderwijs van harte uit om kosteloos deel te nemen aan interessante webinars op 16, 17 en 18 maart. Het programma is bedoeld om leerkrachten, kunstvakdocenten en (educatie)medewerkers te inspireren en kennis te verdiepen.

De inschrijving is inmiddels gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden.

Het programma geeft een idee van wat er samen met de scholen is ontwikkeld en van interessante ontwikkelingen binnen cultuureducatie voor het basisonderwijs.

Cultuureducatie online - hoe doe je dat?

Dinsdag 16 maart van 16.00 tot 17.30 uur
Sibrenne Wagenaar
In deze workshop bekijken we een aantal inspirerende voorbeelden van digitale kunstlessen. Je leert vijf tools en vijf principes die je kunt gebruiken bij jouw online les.

Zet reflectie op de kaart!

Woensdag 17 maart van 14.30 tot 16.00 uur
Kim Schonewille en Janine Schott

In deze workshop krijg je als leerkracht bruikbare tools in handen hoe je leerlingen kunt begeleiden in een creatief proces. Met behulp van reflectiekaarten wordt het kinderspel om bij iedere stap van het creatieve proces de leerlingen precies de juiste vragen te stellen. Alle basisscholen in Delft hebben een setje met reflectiekaarten per post ontvangen. Deze kaarten zijn ontwikkeld door Cultuurhelden met de Cultuurheldscholen. 

Hoe kijk je met je klas naar beeldende kunst?

Donderdag 18 maart van 16.00  tot 17.30 uur
Verolique Jacobse
Maak kennis met Visual Thinking Strategies (VTS): een laagdrempelige en interactieve methodiek om met groepen naar kunst te kijken en erover te praten. Je krijgt handvatten om een open gesprek te voeren volgens een vaste structuur.
 

Meer weten?

Heb je een vraag over de online inspiratieweek? Stuur een mailtje naar Angela Kok: a.kok@dok.info
Heb je een vraag over de reflectiekaarten? Stuur een mailtje naar Janine Schott: j.schott@dok.info
Wil je meer weten over deelname aan Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft en dus over Cultuurhelden? Stuur een mailtje naar Janneke Baken: j.baken@dok.info