Op weg naar OPEN: update april

Gepubliceerd op: 20 april 2018 12:02

We zitten al op de helft van de transformatie naar OPEN; de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Tijdens deze tweede ‘bouwfase’ van de verbouwing van DOK Centrum zijn er een aantal verplaatsingen in zicht.

Romanafdeling op begane grond vanaf 23 april

Vanaf maandag 23 april vind je de romans op hun definitieve plek op de begane grond. Als je de ingang binnenloopt staan de boeken links achterin. Dit markeert een mooi moment: vanaf nu vind je alle boeken voor volwassenen (romans & informatief) op de begane grond. De ‘Historische romans’ vind je in een aparte kast in plaats van bij de categorie ‘Romantiek’. De ‘young adult’ boeken blijven voorlopig nog even staan op de eerste etage in afwachting op hun nieuwe plek.

Er is op de begane grond nog geen nieuwe bewegwijzering. Medewerkers helpen je graag op weg bij het vinden van je boeken.

Toegankelijkheid grote en kleine trap en leescafé vanaf 30 april

Vanaf 30 april kun je de rechterzijde van de grote trap, het smalle gedeelte, weer in gebruik nemen. De kleine trap bij de ingang is vanaf dit moment niet meer in gebruik. Het Leescafé vind je naar verwachting enkele dagen later weer terug op zijn oude plek: bovenaan de grote trap. De kranten en de tijdschriften zijn vanaf dat moment ook weer hier te vinden.

Sluiting jeugdafdeling eind mei en sluiting DOK Centrum en DOK Voorhof 4 en 5 juni

Ons uitgangspunt is dat we tijdens de verbouwing zoveel mogelijk geopend blijven, helaas is dit niet altijd mogelijk. In verband met ingrijpende werkzaamheden, de verhuizing van de jeugdafdeling en inzet van personeel gelden de volgende sluitingen:
- De jeugdafdeling van DOK Centrum is gesloten van maandag 28 mei tot en met dinsdag 5 juni;
- DOK Centrum en DOK Voorhof zijn gesloten op maandag 4 juni en 5 juni in verband met een personeelstraining.

Jeugdafdeling heropent op 6 juni

De jeugdafdeling verhuist in juni naar de huidige romanafdeling. Na de sluiting opent op 6 juni de jeugdafdeling dan op een nieuwe plek; je vindt hier dan de boeken voor de allerkleinsten en tijdelijk ook de B/C-boeken. Op de vloer waar je nu de jeugdafdeling vindt, gaan we bouwen aan nog meer moois voor de jeugd.

Boeken waarvan de inleverdatum in de week van 28 mei tot en met 5 juni valt, kun je gewoon inleveren via de inleverpunten of op locatie DOK Voorhof (op 4 en 5 juni zijn dat de inleverbussen buiten).

Doorlopend: mogelijk geluids- en stofoverlast

Op dagen dat er meer geluidsoverlast is kun je bij de balies oordopjes (foam) krijgen voor eenmalig gebruik. Deze oordopjes verminderen het geluid, maar zijn niet geheel geluidsdicht. We schermen de ruimtes waar verbouwd wordt af met plastic of houten schotten om de stofoverlast te minimaliseren. Mocht je klachten hebben aan je luchtwegen, houd hier dan bij je bezoek aan DOK Centrum rekening mee.

Volg DOK #opwegnaarOPEN op Facebook en Twitter

Hoe ziet OPEN er straks uit? We gaan de komende tijd met alle makers van OPEN in gesprek én met jou natuurlijk. Margot Nicolaes, directeur van DOK, is #opwegnaarOPEN en geeft je alvast een eerste doorkijk.

Op de hoogte blijven van de verbouwing en de weg naar OPEN? Lees meer op de verbouwingspagina of volg DOK op Facebook en Twitter.