Op weg naar OPEN: update juni

Gepubliceerd op: 21 juni 2018 11:17

Wat gaat het hard! Nog twee zomermaanden en dan gaat OPEN van start: de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. In deze laatste ‘bouwfase’ werken we aan de laatste loodjes zodat OPEN eind van de zomer grotendeels is afgerond.

Ondertussen is De VAK al symbolisch en feestelijk verhuisd, is een deel van de jeugdafdeling vernieuwd en zie je al steeds meer lokalen en andere plekken vorm krijgen! De komende tijd werken we onder andere aan de inrichting, het tweede gedeelte van de jeugdafdeling voor 9-14 jaar en aan het proeflokaal.  

Sluiting DOK Centrum 6 t/m 25 augustus

Om de laatste bouwwerkzaamheden, zoals de vloeren in de ‘loopzones’ en het proeflokaal, mogelijk te maken sluit DOK Centrum van maandag 6 augustus tot en met zaterdag 25 augustus. In die tijd blijft DOK Voorhof geopend; de reguliere openingstijden van Voorhof zijn verruimd. Tijdens de sluiting van DOK Delft kun je kosteloos je boeken online reserveren en afhalen op Voorhof. Ook hanteren we vanaf 9 juli een langere leentermijn van zes weken.

Je kunt je boeken in deze periode ook nog steeds inleveren via DOK Centrum, de boeken worden verwerkt in ons systeem. Als je dit ná sluitingstijd inlevert of op zondagen, dan wordt het de eerstvolgende werkdag verwerkt. 

Vanaf maandag 27 augustus gaat OPEN ‘proefdraaien’ en kun je de transformatie zien van de zomermaanden!

Koffiefaciliteiten DOK en proeflokaal OPEN

In het nieuwe OPEN vind je straks op de begane grond een proeflokaal en op de eerste verdieping een koffiebar. In aanloop naar OPEN nemen we afscheid van Coffee-star, hun laatste dag zal op zaterdag 7 juli zijn. Vanaf 27 augustus gaan we ‘proefdraaien’ met ons nieuwe horecaconcept OPEN. Dit betekent dat vanaf maandag 9 juli t/m zaterdag 4 augustus geen horeca hebben. In deze periode trakteren wij je graag op een kopje koffie of thee. Daarna beginnen wij helemaal nieuw, hoewel helemaal nieuw... Gelukkig is Linda van Coffee-star ook in het nieuwe proeflokaal OPEN één van onze gastvrouwen. Dus haar zie je in augustus terug!

Verhuizing De VAK 23 t/m 25 juli

Van maandag 23 t/m 25 juli verhuist De VAK Westvest naar het Vesteplein en gaan de docenten hun lokalen inrichten. Wijkcentrum De Hofstee blijft ook nog steeds de VAK-locatie in Tanthof. Er wordt veel groot materiaal binnengebracht zoals keramiekovens en vleugels. Zij zullen de ingang aan de Vestpoort gebruiken (waar nu de informatieve collectie staat) en gebruikmaken van de linkerlift. De linkerlift zal deze drie dagen niet voor publiek beschikbaar zijn. Je kunt hier hinder van ondervinden, dus houd hier rekening mee bij je bezoek aan DOK Centrum.

Inleverpunten en Klantenservicebalie

Het inleverpunt vind je vanaf nu op een nieuwe plek; als je rechtdoor loopt bij de hoofdingang. Voor de 'sorteerruimte' is zoveel mogelijk gewerkt met glas, helemaal in de stijl van OPEN, zodat je van buitenaf kunt zien hoe de boeken verwerkt worden. Vanaf maandag 25 juni kun je voor informatie en service terecht bij de nieuwe receptiebalie van OPEN aan de zijkant van de grote trap.

Betaalautomaat en cashless betalen

Vanaf 6 juli is alleen nog de nieuwe betaalautomaat op de begane grond in gebruik, naast het inleverpunt. Vanaf dit moment kun je alleen nog met pin betalen.

Nog een zomer te gaan tot OPEN! Ondertussen op de hoogte blijven van de verbouwing en de weg naar OPEN? Lees meer op de verbouwingspagina of volg DOK op Facebook en Twitter.