Op weg naar OPEN: verbouwingsupdate februari

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 16:33

We zijn op weg naar OPEN; de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. De eerste ‘bouwfase’ is succesvol afgerond en de komende maanden gaan we een intensievere bouwperiode tegemoet. Lees verder wat de veranderingen voor jou betekenen.

Nieuwe ruimte aan Vestpoort!

5 februari is de nieuwe ruimte aan de Vestpoort feestelijk geopend. Extra meters grond dus voor de informatieve collectie boeken, leslokalen en zitplekken. De komende maanden zie je de definitieve inrichting en bewegwijzering van deze ruimte tot stand komen. Wanneer de laatste werkzaamheden afgerond zijn in deze ruimte gaan de toegangsdeuren aan de kant van de Vestpoort open.
 

Nieuwe thema’s informatieve collectie

Met de verhuizing naar de Vestpoort is de informatieve collectie anders ingedeeld, namelijk thematisch. Zo kunnen we de boeken aantrekkelijker presenteren en wordt het vinden van de juiste boeken makkelijker en toegankelijker voor onze bezoekers. De hoofdthema’s hebben nieuwe iconen gekregen met elk een eigen kleur, waarmee de boeken zijn bestickerd. Binnen het hoofdthema staan alle boeken van een subthema bij elkaar. Het subthema waartoe een boek behoort staat uitgeschreven op de rug van het boek.

Op dit moment kan het wat lastiger zijn om je boek te vinden, omdat de aanduidingen op de kasten en de bewegwijzering nog ontbreken. Uiteraard staan onze medewerkers klaar om je te helpen. Bekijk hieronder de plattegrond en de thema's.

Interieur en interieurtekeningen

Op de begane grond zie je nieuwe meubels her en der verspreid. Dit zijn vintage meubels die deels opnieuw gestoffeerd zijn. We gaan daar de komende tijd nog wat mee schuiven door het pand. Alvast een sneak preview krijgen van hoe de verschillende ruimtes eruit gaan zien? Klik op onderstaand beeld om de eerste tekeningen te bekijken!
 

Mogelijk geluids- en stofoverlast

We verwachten dat de geluids- en stofoverlast de komende weken zal toenemen in verband met werkzaamheden in verschillende ruimtes. Ook wordt er gewerkt aan staalconstructies. Op dagen dat er meer geluidsoverlast is kun je bij de balies oordopjes (foam) krijgen voor eenmalig gebruik. Deze oordopjes verminderen het geluid, maar zijn niet geheel geluidsdicht.

We schotten de ruimtes waar verbouwd af met houten schotten om de overlast te minimaliseren. Toch kan het voorkomen dat je meer hinder zult ervaren. Mocht je klachten hebben aan je luchtwegen, houd hier dan bij je bezoek aan DOK Centrum rekening mee.
 

Toegankelijkheid eerste verdieping

Het huidige Leescafé wordt afgesloten, wat betekent dat de centrale trap de komende periode niet toegankelijk is. De eerste verdieping is alleen te bereiken met de liften en via de trap bij de entree, rechts naast de Klantenservice.

Het Leescafé verhuist naar de achterzijde van de romanafdeling. Hier vind je ook de tijdschriften. De kranten vind je op de begane grond, op de tafels bij de Klantenservice. Coffeestar blijft geopend en je kunt je kop koffie meenemen naar je werkplek. Ook komen er vanaf maandag 26 februari een aantal tijdelijke werkplekken in het ‘koorlokaal’ in de nieuwe ruimte aan de Vestpoort.
 

Verhuizing romans

De romanafdeling verhuist de collectie naar verwachting in de tweede of derde week van april naar hun definitieve plek op de begane grond, zodat de bouwers aan de slag kunnen met de nieuwe ruimtes voor de jeugd.  

Wegens verbouwing geOPENd, op weg naar OPEN!