Op weg naar OPEN: verbouwingsupdate januari

Gepubliceerd op: 18 januari 2018 16:55

De afgelopen maanden heb je er misschien al wat van gemerkt, DOK Centrum is aan het verbouwen! We zijn op weg naar OPEN; de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. De eerste ‘bouwfase’ is bijna achter de rug en de komende weken hebben we een paar interne verhuizingen in het vooruitzicht. Lees verder wat de veranderingen voor jou betekenen.

De verbouwing wordt in delen aangepakt. Het kan dus voorkomen dat bepaalde collecties tijdelijk op een andere plek te vinden zijn dan je gewend bent. We proberen overlast natuurlijk tot een minimum te beperken en je steeds zo goed mogelijk te informeren. 

Tijdelijke terugplaatsing romans

Je kunt de romans weer tijdelijk terugvinden op de oude plek, op de eerste etage voorbij de Coffee-star. Hier ligt inmiddels een mooie nieuwe vloer. Deze tijdelijke terugplaatsing is nodig om te kunnen starten met de bouw van de les- en muzieklokalen. Over een paar maanden maken we plaats voor de nieuwe jeugdafdeling en verhuizen we de romans naar de ruimere begane grond!

Technische werkzaamheden – belangrijk voor bezoek op 22 januari

Op zondag 21 januari, wanneer DOK gesloten is, vinden er technische werkzaamheden plaats om ruimte te creëren voor leslokalen in het nieuwe OPEN. Wij verwachten dat deze werkzaamheden voorspoedig verlopen. Mochten zich toch technische problemen voordoen, dan kan dit in het uiterste geval betekenen dat we geen dienstverlening kunnen bieden op maandag 22 januari. Er bestaat dan een kleine kans dat zowel DOK Centrum als DOK Voorhof gesloten zijn.
UPDATE: de werkzaamheden zijn goed verlopen. We zijn gewoon maandag gewoon open!

Verplaatsing Leescafé

Naar verwachting worden de tafels in het Leescafé begin februari verplaatst naar de begane grond. Een aantal tafels vind je, tezamen met de tijdschriften en kranten, op de begane grond. Het inmiddels gebouwde ‘koorlokaal’ op de begane grond wordt tijdelijk ingezet als extra verblijfplek. Coffee-star is in deze periode nog bereikbaar en je kunt uiteraard met je kopje koffie ook aan de grote tafels op de begane grond plaatsnemen.

Liften en trappen

Deze week wordt de linkerlift afgetimmerd. De grote trap kan naar verwachting begin februari niet meer worden gebruikt. Je bereikt de eerste etage dan met de liften of met de trap die je direct vindt als je naar de Klantenservicebalie loopt.

Informatieve collectie in nieuwe ruimte

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de verbouwing van de oude CoolCat-ruimte. Extra meters grond dus voor de informatieve collectie boeken, leslokalen en werkplekken. Vanaf 5 februari loop je voorbij de Klantenservicebalie, langs de liften zo deze ruimte in. Vanaf dat moment vind je hier de informatieve collectie, evenals tijdelijke verblijfsplekken in het toekomstige 'koorlokaal'. De boeken die je hier vindt hebben dan inmiddels nieuwe iconen gekregen; symbolen die je kunt herkennen aan de stickers op de boeken. Er zijn extra medewerkers op de vloer om je te helpen bij eventuele vragen.

De komende maanden zie je de definitieve inrichting en bewegwijzering van deze ruimte tot stand komen. Je krijgt dus ,al struinend door de collectie, gelijk een kijkje achter de schermen en een bouwhelm is niet nodig! Wanneer de laatste werkzaamheden afgerond zijn in deze ruimte gaan de toegangsdeuren aan de kant van de Vestpoort open.

Wegens verbouwing geOPENd, op weg naar OPEN!