DOK blijft groeien en bereidt zich voor op OPEN

Gepubliceerd op: 12 maart 2017 12:22

OPEN wordt dé centrale plek voor taal- en cultuureducatie voor Delftse jeugd, hun ouders, grootouders en leerkrachten. De bibliotheek DOK en het kunstencentrum De VAK bundelen hun enthousiasme, kennis en aanbod en openen vanaf voorjaar 2018 de deuren aan het Vesteplein.

Achter de schermen ‘bouwen’ we na een organisatieverandering al maanden samen aan deze bijzondere plek in Delft, waar iedereen welkom is. Kinderen kunnen bij OPEN ervaren hoe leuk leren en ontdekken kan zijn. Voor hen breiden we ons producten- en activiteitenaanbod flink uit, zowel in de vestiging als op scholen. Hierbij is veel aandacht voor taal, cultuur en techniek. Voor volwassenen stelt DOK zich ten doel om lezen makkelijker en aantrekkelijker te maken, of je nu OPEN bezoekt, thuis e-books bestelt of op zoek bent naar deskundig advies.

In de afgelopen maanden zagen we op de plattegronden ons nieuwe pand al voorzichtig tot leven komen. We kijken uit naar de realisering ervan in de loop van 2017. Het voorlopig ontwerp is gereed en wordt samen met de investeringsaanvraag ter goedkeuring aangeboden aan de gemeenteraad.

Met een breed activiteitenaanbod, ruimere openingstijden en horecafaciliteiten krijgt OPEN een functie voor elke Delftenaar.  

In de komende maanden houden wij u regelmatig op de hoogte van wat onze plannen en vorderingen voor u als bezoeker en lid betekenen. Houd daarom onze site, de nieuwsbrief en social media de komende tijd goed in de gaten!

Foto: schets van het pand OPEN