Pleun en Suus beste voorlezers

Gepubliceerd op: 16 februari 2020 22:47

Zaterdag 15 februari lazen zeventien Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2020. De jury koos Suus van de Bernadette Mariaschool en Pleun van Jenaplanschool de Oostpoort als de beste voorlezers.

Suus las voor uit Sabel van Suzanne Wouda. Zij las met enthousiasme en wist de emoties in het verhaal goed neer te zetten, aldus de jury. Pleun las voor uit De wraak van Lorre van Tosca Menten. Zij wist de jury te overtuigen doordat ze hen meesleurde in het verhaal. ‘Een erg leuk fragment ook’, aldus de jury. 

De jury bestond uit Maaike Fluitsma (leerkracht en kinderboekenschrijfster), Annemarie Terhell (kinderboekrecensent en schrijfster), Eva Orta (NBD Biblion Beste jeugdspecialist 2019) en Imène Aggoun en Josyne Stuip (winnaars Delftse finale 2019). Zij werden getrakteerd op een variatie aan verhalen en voorleesstijlen.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt huldigde de deelnemers. De volgende optredens van Pleun en Suus zijn tijdens de regionale ronde op woensdag 18 maart in Voorburg.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Scholen doen mee aan de wedstrijd, zodat kinderen op een speelse manier leren dat (voor)lezen leuk en waardevol is.