Risicogroepen uur eerder welkom bij DOK in OPEN

Gepubliceerd op: 26 september 2020 11:00

Vanaf maandag 28 september is het voor risicogroepen mogelijk om ook vóór openingstijd een bezoek te brengen aan DOK in OPEN aan het Vesteplein.

Van maandag tot en met zaterdag kun je van 09:00-10:00 uur terecht voor het lenen en inleveren van boeken. Ook het proeflokaal gaat een uurtje eerder. Op dit tijdstip is het rustig in OPEN.

Gezien de stijging van het aantal coronabesmettingen in de regio kondigde veiligheidsregio Haaglanden op 18 september extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waaronder speciale openingstijden bij publieke instellingen voor kwetsbare groepen.

De ochtendopenstelling is bedoeld voor mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus (volgens de definitie van het RIVM) en cursisten van De VAK die op dit tijdstip een cursus volgen. Van 09:00-10:00 uur kun je terecht voor het lenen en inleveren van boeken. Een medewerker van de klantenservice verwelkomt je bij de deur. Ook is een adviesmedewerker beschikbaar voor je vragen.

Natuurlijk ben je ook op elk ander moment welkom. Onze ervaring is dat het over het algemeen rond 10.15-11.00 uur en ‘s avonds vaak rustig is in OPEN. Dit is echter geen garantie, daarom is de ochtendopenstelling specifiek ingericht voor de kwetsbare groepen.

Een veilig bezoek aan OPEN

DOK is er voor jong en oud en OPEN blijft een plek van verbinding. Een prettig verblijf en service blijft van belang, op gepaste afstand en met de juiste maatregelen. Jouw en onze gezondheid staat natuurlijk op de eerste plaats. Om een veilig bezoek te kunnen borgen, blijven de maatregelen van kracht:

  • kom niet langs als je verschijnselen hebt die passen bij het coronavirus
  • maak je handen schoon met het desinfectiemiddel bij binnenkomst
  • hou 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers
  • meld je voor een tafeltje in het proeflokaal bij een collega van het proeflokaal
  • maak gebruik van de looproute bij de ingang en bij het proeflokaal
  • gebruik de ingang aan het Vesteplein voor je binnenkomst en de uitgang aan de Vestpoort voor je vertrek.

We zien je graag in OPEN!