Schrijver op bezoek: Iris de Lis

Gepubliceerd op: 24 november 2021 13:39

Op dinsdag 14 december komt Iris de Lis, auteur van de historische roman ‘De Vallois’, naar DOK in OPEN en DOK Voorhof. Zij verzorgt een lezing over haar inspiratie, haar drive en uiteraard het boek zelf.

De Vallois

‘De Vallois’ speelt zich af in het Frankrijk van 1790. Vanaf de eerste regel wordt je in het verhaal gezogen. De spanning wordt in elk hoofdstuk opgevoerd, waardoor 'De Vallois' een boeiend verhaal is, dat je op het puntje van je stoel laat zitten.  Het filmisch geschreven boek heeft een maatschappelijk karakter: de link met democratie en burgerrechten.  

Over het boek

1790. Intrige, moord, verraad. Frankrijk staat aan de rand van de afgrond. Hoe kan je een ander vertrouwen, als één foute beslissing je de kop kan kosten?

Sophie’s leven verbrijzelt als haar ouders voor haar ogen worden doodgeschoten. De revolutionaire actiegroep De Vallois vecht voor gelijkheid tussen de klassen, de adellijke Sophie staat aan de verkeerde kant. Waarom spaart militairleider Jean dan toch haar leven en hoe kan ze het geheim dat haar vader haar toevertrouwde, verborgen houden voor haar verleidelijke redder?

Jean krijgt opdracht Sophie te sparen. Hij snapt niet waarom zijn mysterieuze leider dat wil, maar is opgelucht dat hij de mooie Sophie niet hoeft om te leggen. Zij kan toch onmogelijk betrokken zijn bij haar vaders criminele activiteiten? Al snel blijkt zijn leider niet de enige te zijn die interesse heeft in het meisje. Waarom is zij zo belangrijk en hoe moet hij haar beschermen tegen zulke machtige vijanden?

Iris de Lis

Iris de Lis studeerde Marketing aan de Rotterdam School of Management en heeft een passie voor het vertellen van spannende verhalen. In 2017 wordt ze halverwege een droom wakker. Ze is zo nieuwsgierig hoe het afloopt, dat ze aan haar eerste verhaal begint. Sindsdien is ze niet meer gestopt.

Iris de Lis wil graag dat haar boeken mensen bewegen na te denken over gelijkheid en democratie, terwijl ze genieten van een spannend en sociaal boeiend verhaal. Voordat zij ‘De Vallois’ is gaan schrijven, heeft zij het plot en de karakters nauwkeurig uitgedacht om de maximale spanning bij de lezer te creëren.