Taalhuis taalmaatjeslunch in de Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 10 september 2020 17:47

Donderdag 10 september, lunchtijd. Geroezemoes in het proeflokaal in OPEN.

In de week van Lezen en Schrijven organiseert het Taalhuis een smakelijke taalrijke lunch voor de taalmaatjes: de taalvrijwilligers en taalvragers van het Taalhuis. Tijdens de lunch kunnen de taalmaatjes meedoen aan een 'taalspel' waarmee een mooie prijs te winnen valt: het boek 'Alfabet' van Charlotte Dematons. Deze lunch biedt ook een mooi moment om elkaar te ontmoeten. 

Vandaag heet wethouder Stephan Brandligt de taalmaatjes welkom. Hij is heel blij dat hij hier kan staan! Door het coronavirus zit hij al zo lang alleen thuis op zolder te werken. Dit is een mooie gelegenheid om er weer uit te mogen en mensen te ontmoeten. 

Doorgaan met taal en elkaar ontmoeten

Het was best ingewikkeld om met taal bezig te blijven in deze periode met het coronavirus. Taalhuis bleef wel doorlopen maar dat is best moeilijk als je mensen niet kan ontmoeten. Als snel hadden veel taalkoppels digitaal contact en konden zij elkaar zo blijven ontmoeten.

Een andere manier om toch met taal bezig te blijven was om de lees- en schrijfcursisten van de taal+ school te vragen om een brief te schrijven. In de brief vertellen ze hoe zij de corona maatregelen ervaren hebben en hoe zij tijdens deze periode van schoolsluiting op afstand geleerd hebben. Deze brieven zijn gebundeld in het boek: 'Mijn Coronatijd' dat nu bij de drukker ligt. Een voorproefje hiervan deelde wethouder Stephan Brandligt vanmiddag uit aan de taalmaatjes.  

Het is heel belangrijk om door te gaan met taal en elkaar te ontmoeten. Fijn dat dat nu weer kan bij het Taalhuis in DOK Voorhof!

Beter Nederlands leren?

Vragen over de Nederlandse taal? Kom naar ons Taalhuis in DOK Voorhof en we helpen je graag verder. Adres: Duke Ellingtonstraat 203 in Delft. 

 Het inloopspreekuur is op:

  • dinsdag: 14.00 – 17.30 uur
  • donderdag: 14.00 – 17.30 uur
  • vrijdag: 14.00 – 17.30 uur

We zijn ook bereikbaar op telefoonnummer: 015 744 00 62 (tijdens inloopspreekuur) en per e-mail: taalhuis@dok.info

Het gaat om meer dan lezen - het gaat om toegang tot de wereld.

Over het Taalhuis

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Het Taalhuis ondersteunt de inwoners van Delft in hun taalontwikkeling zodat dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen. Het is ook een ontmoetingsplek waar Delftenaren elkaar vanuit verschillende achtergronden en culturen leren kennen, begrijpen en inspireren.

Het Taalhuis is sinds 30 april 2015 gevestigd in DOK Voorhof en is een informatiepunt waar laaggeletterden tijdens de spreekuren met hun taalvraag terechtkunnen. Maar ook vrijwilligers die taalvragers willen helpen zijn welkom. Samen vormen zij de taalmaatjes.

meer over het Taalhuis