Terug naar af

Gepubliceerd op: 17 juli 2020 13:23

Het voelt bijna normaal nu: wij thuis aan het werk en de kinderen gaan vanaf de 8ste allebei weer alle dagen naar school. Zelfs de 'ik-ga-NIET!' van smurf 2 is weer terug (weet je nog, de 1e column?). Dat betekent ook dat ik geen thuisonderwijs meer hoef te geven (oké, tenzij er weer een snotterig wordt) en dat ik me 'gewoon' weer op mijn werk en het huishouden kan focussen.

Door Hélène de Grood
17 juli 2020

En toch...ook al zijn de scholen weer elke dag begonnen, zijn de voetbal en de buiten-judo weer begonnen, kan ik weer op normale uren werken...ik mis het wel dat thuisonderwijs. Ik vond het heel leuk om het standaard lesaanbod wat op te leuken. Ik ben niet voor niets de creatief educatieve kant opgegaan: mensen verder helpen in hun ontwikkeling op een manier die anders dan standaard is. En zo lekker met elkaar aan de lunch en in de middag samen zijn was ook wel gezellig. En zo'n rust zonder alle extra afspraken met sporten en vriendjes!

Nieuwe weekstructuur? Nieuwe werkstructuur? Nieuwe sociale wensen? Ik weet het niet. Ik hoop dat we snel weer een balans vinden en dat we de ruimte, de saamhorigheid, de rust die we gevoeld hebben de afgelopen periode toch nog kunnen vasthouden. Gewoon naast alles wat er nu weer mag opstarten. Want fijn is het wel hoor. 

Ik heb wel definitief ons 'klaslokaal' opgeheven. Het is leeg. De tafel is weer terug en alle lesmaterialen zijn weer op school of in de kast. Mijn creatieve hersencellen zoeken nu een nieuwe uitdaging. 
En ik bedenk me: gaan we nou met z'n allen terug naar af of juist verder en vooruit: klaar? Af! 

Eerst maar een lekker met de kinderen knutselen: 'Mam, ik wil graag een Harry Potter vliegende sleutel maken. Kan dat?'


Blogs van een plotseling lesgevende moeder met een creatief beroep