Interview met voorleeskampioen Mohammed en leesconsulent Angela

Gepubliceerd op: 9 september 2021 21:18

De Delftse Mohammed, winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021, en Angela Hardeveld, leesconsulent van DOK en verbonden aan de school van Mohammed, blikken in een interview terug op de Nationale Voorleeswedstrijd 2021. Het was een bijzondere reis, waarin Mohammed het schopte van schoolkampioen tot nationaal kampioen voorlezen.

Mohammed: 'Ik vond het heel spannend om te horen wie de winnaar zou worden en ik was heel erg blij toen het zover was.' Angela: 'Mohammed sprong er tijdens de schoolwedstrijd al bovenuit. Hij nam het publiek ontzettend goed mee in zijn verhaal.'

Verder lezen?

Bovenstaande is een kort fragment uit het artikel op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. Lees vooral ook verder als je benieuwd bent wat Angela te vertellen heeft over de voorbereiding op de wedstrijd en onze bijzondere presentatie van de schoolbibliotheekcollectie (de themaroute), waarmee we het (voor)leesplezier bij veel leerlingen weten te vergroten.

Meedoen aan de voorleeswedstrijd 2022

Zien jouw leerlingen het wel zitten om Mohammed op te volgen? Oganiseer dan ook een voorleeswedstrijd onder groep 7 en 8 en meld je schoolkampioen uiterlijk 5 december aan voor de Delftse voorronde hier in DOK! 

Foto: Jørgen Koopmanschap