Twee Delftse winnaars naar volgende ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 18 februari 2019 15:12

Zaterdag 16 februari lazen zestien Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2019. Dit jaar mochten er maar liefst twee winnaars door. De jury koos Imène Aggoun van basisschool De Schatkaart en Josyne Stuip van de Max Havelaarschool als de beste voorlezers.

Na drie kleine finales gingen acht voorlezers door naar de grote finale. Zij lazen hier voor aan het publiek en de jury, bestaande uit Maaike Fluitsma (leerkracht en kinderboekenschrijfster), Annemarie Terhell (kinderboekrecensent 7days & Kidsweek), Marte Jongbloed (kinderboekenschrijfster) en Marwa Sayed (winnaar Delftse voorronde 2018). Zij werden getrakteerd op een variatie aan verhalen en voorleesstijlen. 

Imène (groep 8) las voor uit Code Kattenkruid van Jaques Vriens. De jury prees haar om haar sterke inlevingsvermogen, de keuze voor het fragment en haar karakteristieke stem. Josyne (groep 8) las voor uit het bekroonde boek Lampje van Annet Schaap. Ook zij wist de jury te overtuigen door haar inlevingsvermogen en het goed neerzetten van de sfeer van het boek. 

Locoburgemeester (wethouder) Martina Huijsmans maakte de winnaars bekend en huldigde de deelnemers. De volgende optredens van Imène en Josyne zijn tijdens de regionale ronde op woensdag 13 maart in Theater Ludens in Voorburg.

Op de foto: Locoburgemeester (wethouder) Martine Huijsmans samen met de winnaars Imène (links) en Josyne (rechts). Fotograaf: Marjolein Jense

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Scholen doen mee aan de wedstrijd, zodat kinderen op een speelse manier leren dat (voor)lezen leuk en waardevol is.