Vakantie!

Gepubliceerd op: 30 april 2020 10:36

Tja… vakantie… Normaal de tijd om lekker met de kinderen thuis te zijn, lekker rommelen, rust nemen. Lekker erop uitgaan ook, naar een museum of een (buiten) speelplek. Alleen… die zijn nu gesloten en we zitten de hele tijd al thuis dus even lekker rommelen en rustig thuis zijn is ook geen verademing meer.

Door Hélène de Grood
30 april 2020 

Toch met frisse moed de vakantie begonnen met een eigen Koningsdag Spelen. In de tuin en lekker ouderwets spekhappen, spijkerpoepen, blikwerpen, enz. Lol! En dankzij Squla kon smurf 2 uit volle borst het eerste couplet van het Wilhelmus meezingen. Plezier alom dus.    

Maar toen kwam de koorts…
Smurf 2 was gaan hoesten en kreeg dus ook koorts.  
Binnenblijven.  
Iedereen.  
Oh neeeee… 

Daar ging het spelen in het park, het rondje fietsen, hallo gebroken nachten en toch zorgen om hoe het zou verlopen. Nou, dan kan ik nog zo creatief zijn en leuke dingen bedenken, echt alleen maar binnen zitten is voor kinderen niet gemakkelijk en ook zeker niet leuk. Bah!   

Vooral smurf 2 werd er ook regelmatig boos om. Nou ja, verdrietig vooral en dat uit zich dan in boos. Arme smurf… “Stomme corona!” 
Dat hij gewoon in z'n pyama bij de voordeur stond, tasje met favoriete auto's op z'n rug, zijn sandalen aandeed en zei: " Ik ga gewoon weg." Ik vroeg waarheen en hoezo eigenlijk? Nou, hij was nog steeds boos en dan ging hij wel in het bos wonen. Daar kon hij tenminste zelf bepalen. Met zijn Cars- auto's en slapen op 't mos. En als het koud werd, trok hij een berenvel aan die hij ging vangen met een scherpe stok en als eten had hij fruit en besjes. "Goh" zei ik "daar heb je goed over nagedacht, zeg. Ik ga je dan wel heel erg missen, hoor." Nog even gevraagd wat hij allemaal zelf zou willen bepalen, gevraagd wat er dan zou gebeuren en uitgelegd waarom papa en mama soms dingen bepalen en toen..." Weet je wat, mama? Ik blijf toch maar hier wonen. Dat is toch wel fijn". Dikke knuffel en gelukkig...crisis afgewend.  

Tijd om weer koekjes te bakken en een speurtocht in de tuin uit te zetten! We komen hier wel doorheen. 


Blogs van een plotseling lesgevende moeder met een creatief beroep