Vanaf maandag 11 mei zijn we weer voorzichtig open

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 21:07

We zijn heel blij met het nieuws dat bibliotheken al vanaf maandag 11 mei hun deuren mogen openen. Belangrijk is wel dat we de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. We hebben hard gewerkt om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te voldoen en kunnen vanaf maandag 11 mei al voorzichtig onze deuren openen. Wij verheugen ons op je komst!

Wees welkom voor een kort verblijf in OPEN en DOK Voorhof!

We gaan stapsgewijs open

We hanteren aangepaste openingstijden. Ook beginnen we met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn. Per week bekijken we hoe het gaat en of we al kunnen gaan uitbreiden. We werken in beide filialen met bewegwijzering waarbij OPEN een ingang (Vesteplein) en uitgang (Vestpoort) heeft gekregen.

De openingstijden voor OPEN

Maandag t/m vrijdag van 12:00 - 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 - 13:00 uur
Op zaterdagmiddag zijn we extra geopend tussen 13:00 en 17:00 uur uitsluitend voor het ophalen van reserveringen.
Binnen OPEN mogen 50 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

De openingstijden voor DOK Voorhof
Maandag t/m vrijdag van 14:00 - 17:30 uur
Zaterdag van 10:00 - 13:00 uur
Binnen Voorhof mogen 4 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Leveranciers en relaties vragen we om ook de voorzorgsmaatregelen te lezen die voor hen gelden bij een bezoek aan DOK.

Diensten

Reserveringen en verrassingspakketjes
Tegelijkertijd blijven we onze dienstverlening van de afgelopen weken aanhouden. Je kunt dus nog steeds van ons verwachten dat jouw gratis reserveringen en verrassingspakketjes veilig klaarliggen om opgehaald te worden. 
Het blijft nog steeds mogelijk wanneer je in de risicogroep valt je verrassingspakketten thuis te laten bezorgen. Geef dit aan bij het aanvragen van het verrassingspakket.
Lees hier hoe dit allemaal werkt

Online diensten
Ook voor de online diensten zoals e-books en luisterboeken van de Bibliotheek kun je blijvend terecht via onze website www.dok.info. De website verversen we regelmatig met nieuws en tips.

Een blik vooruit

Proeflokaal
Het proeflokaal in OPEN kan mogelijk vanaf 1 juni op een aangepaste manier open. Deze volgt de richtlijnen van het RIVM wat betreft de horeca. 

Dan kunnen we misschien ook weer voorzien in een aantal studeer- en werkplekken. Op dit moment is het nog niet de bedoeling om langdurig in de vestigingen te verblijven.

Activiteiten
Alle activiteiten die gepland staan tot 1 juni zijn geannuleerd of uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Er zijn inmiddels wel al wat online activiteiten te doen. Houd onze activiteitenagenda in de gaten voor de nieuwe planning.

De fysieke lessen van De VAK
Ook de fysieke lessen van De VAK starten op dit moment nog niet op. Het wachten is op een definitief door de minister goedgekeurd protocol voor de sector. De verwachting is dat een eerste opstart met een aantal lessen gemaakt kan worden vanaf 2 juni. Een aantal docenten is bezig met online lessen of alternatieve opdrachten. Kijk op vak-delft.nl voor meer actuele informatie. 

Veiligheidsmaatregelen

Wij richten onze filialen zo in dat deze voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig zijn om in te werken. Zo dragen onze medewerkers hesjes en handschoenen, gaan onze boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van spatschermen. 

Hieronder lees je welke veiligheidsmaatregelen wij verder getroffen hebben om per 11 mei weer open te kunnen:

  • Kom alleen langs voor het lenen en inleveren van materialen.
  • Neem je (digitale) pas mee, zonder pas kan er niet geleend worden.
  • Kom het liefst alleen en houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers.
  • Volg de bewegwijzering binnen en buiten OPEN en DOK Voorhof. 
  • De toiletten zijn gesloten.
  • Raak boeken en materialen niet onnodig aan.
  • Bij de ingang en op diverse plekken in het pand staat een desinfecterend middel voor je handen. Gebruik deze.
  • Medewerkers zien toe op naleving van bovenstaande regels. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen.
  • De vestigingen OPEN en DOK Voorhof worden elke dag grondig schoongemaakt.  
  • Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.

Door al deze aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders. Wij vragen hiervoor je begrip. Wat natuurlijk niet veranderd is, is onze uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en dvd's en de bijzondere service die je bij ons vindt.

Bekijk voordat je langs wilt komen de openingstijden op de website om teleurstelling te voorkomen. Zie je een grote rij voor de deur staan, kom dan op een later moment terug.

Fijn je binnenkort weer te zien.

Namens alle collega's van DOK en OPEN