OPEN


OPEN is aan het proefdraaien!

Vanaf 27 augustus is OPEN aan het proefdraaien en vinden er laatste werkzaamheden plaats. Je kunt alvast een kijkje nemen, boeken lenen, een les volgen of een drankje doen terwijl OPEN proefdraait.   

Je kunt in OPEN van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht. Loop binnen voor een cursus, de laatste romans, voorleesmomenten, een gerecht van onze passiekoks of laat je verrassen. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 6 oktober. Vanaf dat moment prijkt ‘OPEN’ op de gevels van de nieuwe entrees aan het Vesteplein en de Vestpoort.  

Geïnteresseerd in het huren van een ruimte? Mail naar reserveringen@opendelft.info. Algemene vragen? Mail naar contact@opendelft.info.

sfeerbeelden

Benieuwd hoe OPEN eruitziet? Loop vooral even binnen terwijl we samen met De VAK proefdraaien in OPEN. Nog geen kans gehad om langs te komen? Bekijk de foto's en video's van 'work in progress'!


Het OPEN concept kan niet bestaan zonder betrokkenheid van de stad. De mensen die hier komen werken, leren, lezen, muziek maken, die vormen samen OPEN.

— Margot Nicolaes, directeur DOK


nieuwsberichten


OPEN is een plek waar verbeelding een kans krijgt op allerlei niveaus: in de kunst, maar ook in taal en techniek.

— Huub 't Hoen


de mensen achter OPEN

 • Margot Nicolaes

  directeur DOK Delft

 • Huub 't Hoen

  directeur De VAK

 • Marijke Timmerhuis

  projectleider verbouwing

 • Shirley de Rooij-Sluijter

  bouwcoördinator

 • Ferrie Förster

  voormalig wethouder

 • Sandra Planken

  interieur designer

 • Aat Vos

  architect


de weg naar OPEN

Verbouwing terwijl je (zoveel mogelijk) geopend blijft. Door de verbouwing gefaseerd aan te pakken, met de nodige verplaatsingen, bleef de collectie beschikbaar en hebben we de deuren van DOK Centrum open kunnen houden. We kregen leuke reacties van leden die alvast een kijkje achter de schermen kregen. Het was natuurlijk ook af en toe even zoeken. Goed nieuws: de boeken staan inmiddels in OPEN op hun definitieve plaats. En over een paar weken komt daar passende bewegwijzering bij.

DOK Centrum in verbouwing

eerste opening Vestpoort

tweede opening DOK Wereld


veelgestelde vragen

Hoe ziet OPEN eruit?

OPEN wordt dé informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Je loopt binnen in het proeflokaal van OPEN waar je een lekkere kop koffie kunt drinken of een heerlijke gezonde maaltijd kunt eten. Op de begane grond vind je romans, informatieve boeken en tijdschriften. Op de eerste verdieping zijn de kinderen onze belangrijkste gasten en kun je terecht bij het leescafe. Er zijn verschillende leslokalen te vinden, verspreid over alle verdiepingen. De VAK ontvangt hier haar cursisten die door zo’n tachtig professionele docenten in hun passie worden begeleid in dans, theater, schrijven, beeldend en muziek.  

Hoe ziet de nieuwe jeugdafdeling eruit?

Op de eerste verdieping vind je op de jeugdafdeling drie werelden: De Torteltuin, De Wegisweg en Metropolis. We doen er alles aan om het leesplezier van kinderen te vergroten. Kinderen komen hier om te spelen, lezen, leren, experimenteren of te luisteren naar een spannend verhaal dat voorgelezen wordt. Natuurlijk zijn er regelmatig leuke activiteiten op de afdeling. Het is een waar wonderland waar van alles te doen en te ontdekken valt. 

Hoe ziet de collectie voor volwassenen eruit?

Het boekenaanbod voor volwassenen is nog actueler en makkelijker vindbaar. De informatieve collectie is vernieuwd en beter afgestemd op de wensen van leden. Je vindt de gehele collectie voor volwassenen in OPEN op de begane grond. 

Wat voor werkplekken zijn er te vinden in OPEN?

OPEN zal met de komst van De VAK en met de horecavoorzieningen levendiger zijn. Dat neemt niet weg dat er in OPEN nog steeds werk- en zitplekken te vinden zijn. Je kunt op de begane grond in verschillende zithoeken of aan tafels plaatsnemen, of schuif aan bij een tafel in het proeflokaal. Op de eerste verdieping vind je het leescafe waar je aan een van de grote tafels met een kop koffie en een tijdschrift of krant kunt zitten.

Wat zijn de openingstijden?

OPEN is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 23.00 uur.
Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf zondag 7 oktober gaan de deuren ook op zondagen open van 12.00 tot 17.00 uur.

Deze tijdstippen gelden voor de hoofdingang aan het Vesteplein. Voor de ingang aan de Vestpoort gelden afwijkende openingstijden.

Voor vragen over de bereikbaarheid van informatiepunten en de balie, zie onderstaande vraag.

Kan ik in OPEN bij een medewerker terecht voor vragen of wordt alles zelfservice?

Maandag t/m vrijdag: Op doordeweekse dagen kun je met vragen over boeken en materialen  tot 18.00 uur bij informatiepunten van DOK terecht. De balie is voor voor algemene vragen tot 21.00 uur geopend. Gedurende openingstijden kun je materialen innemen en uitlenen door middel van zelfservice.

Zaterdag: Op zaterdag kun je tot 17.00 uur terecht bij informatiepunten en de balie. Gedurende openingstijden kun je materialen innemen en uitlenen door middel van zelfservice.