Adviesmedewerker afdeling volwassenen

12 en 14 uur of 26 uur per week

Wij zijn DOK

DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 80 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend.

Wij zijn nauw verbonden met onze stad, zowel in het centrum als in de wijken; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via het onderwijs en via onze activiteiten bij mensen thuis. Dit doen we met onze taaleducatieprogramma's (Vindplaatsen, Taalladder/Thematassen), onze kunst- en cultuureducatieprogramma's (KLIK en Cultuurhelden) en taalactiviteiten (o.a. Taalvisite en Taalhuis). DOK Centrum huist in OPEN, samen met het centrum voor de kunsten De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal en cultuur samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom!    Wie komt team Volwassenen van DOK in Open versterken? Voor de functie van Adviesmedewerker zijn we op zoek naar een (26 uur) of twee (12 en 14 uur) collega(s). Je zult worden ingeroosterd op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en twee keer per vier weken op zaterdag.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Adviesmedewerker ben je het aanspreekpunt van de afdeling Volwassenen in OPEN. Je zorgt dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien. Ook weet je bezoekers goed door te verwijzen bij vragen. En het belangrijkste: je geeft advies over de collectie. Zo zorg je ervoor dat alle bezoekers met een boek én een glimlach naar huis gaan. 

Wat neem je mee?

Onze vijf kernwaarden: innovatief, plezier, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht passen bij jouw persoonlijkheid waardoor jij snel je weg hebt gevonden binnen DOK. 

Innovatief
Je hebt een proactieve, open houding met goede luistervaardigheden. Je bent goed in staat om door te vragen en actief mee te denken. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de bibliotheekbranche en volgt deze. En je weet in te schatten welke ontwikkelingen voor DOK interessant zijn.

Plezier
Je hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk, je voelt je verbonden met het werk en met de collega’s en straalt dit ook uit.

Samenwerken
Je bent communicatief vaardig, je bent in staat informatie te halen en brengen tussen de verschillende afdelingen. Je weet verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen/vestigingen en hoe je deze verbinding kan gebruiken om de service van DOK naar een hoger niveau te brengen.

Maatschappelijk betrokken
Je bent servicegericht, je vindt het belangrijk dat de bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat DOK te bieden heeft. Daarbij heb je oog voor hun (onuitgesproken) wensen. 

Daadkracht
Je bent stressbestendig, je weet de balans te maken tussen regels en uitzonderingen. Ten slotte durf je initiatief te nemen wanneer dit nodig is. 

Wat bieden wij jou?

DOK is een organisatie waarin iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Als werkgever geloven we er bovendien in dat we met inclusie beter kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We zien de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, graag terug in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.    
  
DOK biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een periode van 6 maanden. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 6 met een maximum van € 3.114 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.  

Hoe kun je reageren? 

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag. 

Vragen

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren? 
  2. Waaruit blijkt jouw kennis van en passie voor volwassenenliteratuur? 
  3. Waaruit blijkt dat jij goed kunt samenwerken? Noem een concreet voorbeeld. 
  4. Waaruit blijkt dat jij communicatief vaardig bent? Noem een concreet voorbeeld.
  5. Wat zou jij de bezoekers van de volwassenenafdeling willen meegeven?
  6. Op welke dagen ben je beschikbaar en hoeveel uur zou je het liefst willen werken?  

Stuur je antwoorden op de vragen en CV t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info (uiterlijk 31 mei a.s.). Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Adviesmedewerker Volwassenen. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Edith van Leusden via e.vanleusden@dok.info