Vacature Interim Manager Financiën

(m/v/x) 20 uur per week

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 16 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken samen waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

De focus van ons beleid ligt bij de jeugd omdat de ontwikkeling van kinderen ons na aan het hart ligt.

Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk lezen en leren is, dit doen we door onze educatieprogramma's vanuit taal- en kunst en cultuureducatie binnen het onderwijs en ons activiteitenprogramma in de vestigingen.

Onze missie is Iedereen kan groeien.

Team Financiën

Het team bestaat uit 3 collega's die hun eigen specifieke werkgebieden hebben en waar nodig elkaars back-up zijn. Het team is zelfsturend en voor onder andere de salarisadministratie wordt er samengewerkt met een externe partij. De administratie wordt in Exact gevoerd en er zijn diverse koppelingen met het bibliotheeksysteem, horecasysteem en de salarisadministratie.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Manager Financiën ben je verantwoordelijk voor de functionele aansturing van het team. Daarbij ligt jouw focus op het opstellen van de begrotingen en prognoses, dit doe je in samenwerking met de projectleiders, teamleiders en directie van DOK. Team Financiën verzorgt zelfstandig de maandafsluitingen, hierbij bied jij de helpende hand en ben je controlerend. Daarbij is het team continu in beweging, jij bent de drijvende kracht achter de financiële procesverbeteringen. Tevens verzorg je de liquiditeitsrapportage en ben je hét aanspreekpunt voor alle financiële zaken rondom de onderverhuurder en de gemeentelijke subsidies.  

Wie ben jij?

Als Manager Financiën sta je als “meewerkend voorman” met je voeten in de klei en bent daarom iemand die graag coachend leidinggeeft. Je bent minimaal in het bezit van een HBO Bachelor diploma in de financiële richting, je excelleert in Excel en het zou handig zijn als je ervaring hebt met Exact. Je voelt je thuis binnen een kleine/middelgrote organisatie en hebt hierbinnen succesvolle projecten gedraaid. Met jouw buitengewone zakelijk-commerciële insteek weet je goede deals te sluiten die op lange termijn een positief effect hebben voor DOK. Ten slotte ben je op proactieve wijze een echte sparringspartner voor je team en collega's.

Wat bieden we jou?

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een opdracht op zzp-basis voor 20 uur per week. Startdatum is in overleg, maar liefst zo snel mogelijk en de opdracht loopt tot en met de zomer met mogelijkheid tot verlenging.

Hoe kun je reageren?

Wekt deze interim-vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Stuur een (korte) motivatie en CV t.a.v. Anouk naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Interim Manager Financiën. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Evert Bancken via +31 6 53 54 74 30.