Tijdelijke vacature Interim Projectleider Vestigingen

24 uur per week, voor 6 maanden

Wij zijn DOK 
DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken 80 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend.  

Wij zijn nauw verbonden met onze stad, zowel in het centrum als in de wijken; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via het onderwijs en via onze activiteiten bij mensen thuis. Dit doen we met onze taaleducatieprogramma's (Vindplaatsen, Taalladder/Thematassen), onze kunst- en cultuureducatieprogramma's (KLIK en Cultuurhelden) en taalactiviteiten (o.a. Taalvisite en Taalhuis). DOK Centrum huist in OPEN, samen met het centrum voor de kunsten De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal en cultuur samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom!  

Hoe ziet jouw werk eruit? 
Als Interim Projectleider Vestigingen ben je de overkoepelde kracht die de regie voert voor de DOK vestigingen (Centrum en Voorhof). Je bent onderdeel van het Kernteam, waardoor je meedenkt over het beleid en de verbetering daarvan. Je volgt de ontwikkelingen in de bibliotheekbranche nauwlettend en durft met vooruitziende blik te schakelen hierop.   

Je behoudt het financiële overzicht van beide vestingen en de afdelingen Volwassenen, Wereld (jeugd), en Klantenservice. Vestiging Voorhof en de genoemde afdelingen hebben ieder een eigen Coördinator die met elkaar optrekken om alles in goede banen te leiden. Jij bent in staat om hen te coachen, te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Daarbij ben je onderdeel van meerdere projectgroepen die focus hebben op bijvoorbeeld: nieuwe initiatieven, pilots, abonnementen en veiligheid op de werkvloer.   

Wat breng je mee? 
Je gelooft in en handelt volgens onze vijf kernwaarden: innovatief, plezier, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht. Deze kernwaarden passen bij jouw persoonlijkheid waardoor je binnen no time je weg hebt gevonden binnen DOK. Je bent een pragmatische verbinder die denkt en handelt in mogelijkheden en kansen.  

Het is noodzakelijk dat je als interim Projectleider Vestigingen snel de samenhang en complexiteit van de bibliotheekbranche begrijpt, hierom is HBO- werk en denkniveau een harde eis. Daarnaast heeft het de voorkeur dat je minimaal 6 maanden werkervaring hebt binnen de branche. Ook heb je verschillende jaren gewerkt als operationeel manager of soortgelijk.     

Wat bieden wij jou?  
DOK is een organisatie waarin iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We streven er dan ook naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.   
 
DOK biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor een periode van 6 maanden. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 9 met een maximum van € 4.241 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.  

Hoe kun je reageren? 
Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.  

1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren? 
2. Waarom spreekt de functie van Interim Projectleider Vestigingen je aan?  
3. Heb je eerder binnen verschillende projectgroepen gewerkt? Zo ja, wat ging er goed, wat ging er minder goed en waarom? Zo nee, wat zou volgens jou de sleutel tot succes zijn?  
4. Waaruit blijkt dat jij overkoepelend kan coachen, begeleiden en ondersteunen? Noem minimaal 1 concreet voorbeeld.  
5. Hoe definieer jij de vijf kernwaarden (innovatief, plezier, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht)?   

Stuur je antwoorden op de vragen en CV t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info (uiterlijk 9 april a.s.). Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Interim Projectleider Vestigingen. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Kevin de Kok via: +31 6 14 42 70 22. 

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.