Vacature Doelgroepexpert Torteltuin

18 uur per week

wij zijn DOK  

DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken circa 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht leidend.  

Wij zijn nauw verbonden met onze stad; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via vijftien Vindplaatsen (in scholen) en via onze activiteiten bij mensen thuis. DOK Centrum huist in OPEN, een initiatief van DOK en De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! De andere vestiging van DOK is DOK Voorhof, waar onder andere het Taalhuis is gevestigd.

Hoe ziet jouw werk eruit

Als doelgroepexpert van de Torteltuin bij DOK Centrum zet je je in voor onze jongste bezoekers van 0 tot 6 jaar. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en de uitvoering van de activiteiten op de afdeling. Zo organiseer jij onder andere de Nationale voorleesdagen en de Boekstartdag. Ook ben je medeverantwoordelijk voor de organisatie en de uitvoering van het voorleesprogramma.

Als doelgroep expert is het belangrijk om in contact te zijn met de doelgroep zodat je behoeftes en trends kan signaleren. Daarom sta je als doelgroep expert ook in de uitleen, waar je de doelgroep rechtstreeks kan adviseren en de sfeer kan bepalen op de afdeling. Titelkennis voor de doelgroep van de Torteltuin is dus een pré.

Ook volg je de landelijke trends en ontwikkelingen binnen de bibliotheekbranche. Hierbij zie en/of zoek je naar kansen voor DOK en deelt deze binnen je team. Hierbij lukt het je om afdeling en vestiging overstijgend te denken. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Er is maandelijks overleg met alle doelgroepexperts en coördinatoren binnen DOK. Maar ook tijdens de overleggen met het team Wereld heb je de mogelijkheid om je kennis te delen en om kennis op te halen.

Bij DOK bieden we ook Boekstart aan onze leden. Op dit moment is dit programma beperkt maar we willen deze programmering graag uitbreiden. De organisatie en optimalisatie van Boekstart valt ook binnen deze functie.

Wie ben jij?

Op basis van onze vijf kernwaarden hebben wij onze ideale kandidaat omschreven.

Innovatief
je hebt een proactieve, open houding met goede luistervaardigheden. Je bent goed in staat om door te vragen en actief mee te denken. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de bibliotheekbranche. En weet in te schatten welke ontwikkelingen voor DOK interessant zijn.

Plezier
je hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk, je voelt je verbonden met het werk en met de collega’s en straalt dit ook uit. Daarnaast heb je als doelgroepexpert een voorbeeldfunctie binnen het team.

Samenwerken
je bent communicatief vaardig, je bent in staat informatie te halen en brengen tussen de verschillende afdelingen en voelt je verbonden met DOK. Je weet de verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen/vestigingen en hoe je deze kan gebruiken om de service van DOK naar een hoger niveau te brengen.

Maatschappelijk betrokken
je bent servicegericht, je vindt het belangrijk dat de bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat DOK te bieden heeft. Daarbij heb je oog voor hun (onuitgesproken) wensen.

Daadkracht
je bent stressbestendig, je weet de balans te maken tussen regels en uitzonderingen. Daarbij durf je initiatief te nemen wanneer dit nodig is.

Binnen deze functie sta je 14 uur in de uitleen en werk je via een rooster. De werkdagen zijn in overleg maar je werkt in ieder geval 1x in de 4 weken op zaterdag. De overige 4 uur werk je op kantoor. Deze uren zijn flexibel in te delen.

Wat bieden wij jou?

DOK wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We doen daarom ons best om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

DOK biedt een arbeidsovereenkomst voor 18 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 7 met een maximum van € 3.226 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.

Hoe kun je reageren?

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

  • Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  • Waarom spreekt de functie doelgroepexpert je aan?
  • Kan je een voorbeeld geven van een activiteit die je georganiseerd hebt? Hoe heb je dit aangepakt en hoe is de activiteit verlopen?
  • Je moet op de hoogte blijven van wat er bij de doelgroep speelt en wat de ontwikkelingen in de bibliotheekbranche zijn. Kan jij aangegeven hoe je dat gaat doen?
  • Bij deze functie moet je veel samenwerken. Kan jij een voorbeeld geven hoe jij samenwerkt, wat daar goed aan ging en welke feedback heb je eventueel ontvangen?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Anouk Vijverberg uiterlijk 1 juli 2022 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Doelgroepexpert Torteltuin. Eventuele inhoudelijke vragen kun je stellen aan Gemma Boon, 06-42 65 31 07 of via de email g.boon@dok.info.