Vacature adviesmedewerker DOK volwassenen

Per januari 2020, 10 tot 14 uur

DOK is per januari op zoek naar een adviesmedewerker ter ondersteuning van de afdeling DOK Volwassenen. We zoeken iemand die graag in contact staat met klanten en 10 tot 14 uur per week beschikbaar is. Deze uren vallen op de vrijdag en twee tot drie keer per maand op de zaterdag. 

wij zijn DOK

DOK is een innovatieve openbare bibliotheek. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Met aan de basis een krachtig team van collega’s en een grote groep vrijwilligers weten we tienduizenden Delftenaren aan ons te binden. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien en daarmee vanuit de volgende vijf waarden: plezier, innovatie, samenwerking, maatschappelijk verbeterend en daadkracht.

DOK heeft twee vestigingen: DOK Centrum en DOK Voorhof. Wij zoeken een collega voor DOK Centrum in OPEN. OPEN een informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! OPEN is een initiatief van DOK en De VAK, Centrum voor de kunsten.

over de functie

Het team van DOK Volwassenen heeft als doel om lezen aantrekkelijk, gemakkelijk en toegankelijk te maken voor de volwassen Delftse inwoners. 

Op de volwassenenafdeling in OPEN ben jij het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je geeft klanten deskundig (lees)advies, zowel over de fysieke collectie als over ons digitale aanbod. Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van onze collectie en weet mensen correct door te verwijzen naar andere afdelingen binnen OPEN. Je bent de gastheer/vrouw van de afdeling en verantwoordelijk voor een prettige sfeer voor alle bezoekers.

In teamvergaderingen wordt er gesproken over de onderlinge samenwerking, inhoudelijke kennis en het plannen van activiteiten en campagnes. Jij levert een actieve bijdrage aan het overleg, net zoals de andere collega’s. Verder vinden wij het bij DOK belangrijk dat je regie houdt over je eigen inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

wie wij zoeken

Uiteraard heb je een brede interesse in lezen en vind je het leuk om jouw leespassie in te zetten om onze volwassen klanten te adviseren. Maar adviesmedewerker zijn bij DOK gaat verder dan liefde voor lezen, jij:

  • hebt een proactieve, open houding, een gastvrije instelling en goede luistervaardigheden. Je vraagt door en denkt actief mee;
  • bent communicatief vaardig en beweegt je makkelijk tussen verschillende afdelingen; je haalt en brengt zelf de informatie die je nodig hebt of die anderen van jou nodig hebben;
  • bent servicegericht, vindt het belangrijk dat bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat wij hen te bieden hebben en hebt oog voor hun (onuitgesproken) wensen;
  • bent stressbestendig, kunt regels en uitzonderingen toepassen en weet van aanpakken;
  • weet uit ervaring hoe op de juiste manier te reageren op klachten en ongewenst gedrag;
  • voelt je verbonden met het werk, je collega’s, DOK en OPEN en straalt dit ook uit in de praktijk; 
  • bent een actief mensenmens en hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk;  
  • gelooft in en handelt volgens onze kernwaarden maatschappelijk verbeterend, plezier, samenwerken, innovatief en daadkracht;
  • bent in ieder geval inzetbaar op vrijdag en een aantal keer per maand op zaterdag;
  • hebt minimaal MBO-niveau.

wat wij bieden

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. We starten met een contract voor een half jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. Het exact aantal uur wordt in overleg vastgesteld en zal naar verwachting liggen tussen de 10 en 14 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken en de functie is gewaardeerd in schaal 6. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een eindejaarsuitkering.  

reageren

Kun jij je vinden in bovenstaand profiel en word je graag onderdeel van het DOK-team? Reageer dan uiterlijk 1 december 2020 door je cv en motivatie te sturen naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel: Sollicitatie adviesmedewerker DOK Volwassenen. Let op: reageer je ook op de vacature inval-adviesmedewerker? Stuur daarvoor dan een aparte en gerichte sollicitatie. Heb je inhoudelijke vragen over de functie dan kun je die stellen op maandag t/m woensdag aan Adviseur Volwassenen, Edith van Leusden, via 06-12582585. Let op: solliciteren doe je via werken@dok.info.  
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.