Vacature adviseur educatie, programma Kunstklik (m/v/x)

Vacature: adviseur educatie, programma Kunstklik (m/v/x) 16 uur per week, per 10 januari 2022, expertise podiumkunsten 

Wij zijn DOK    

DOK is de innovatieve en (inter)nationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 80 medewerkers en 200 vrijwilligers bij DOK. Onze twee vestigingen stralen leesplezier uit en behalve lenen en lezen kun je er ook allerlei activiteiten bezoeken. Daarnaast brengen we het plezier voor taal, kunst en cultuur over aan duizenden kinderen, ouders, leerkrachten en volwassenen via programma’s thuis en in het onderwijs. Wij werken vanuit onze vijf kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, maatschappelijk verbeterend en daadkracht.

Kunstklik

Kunstklik is het kunst en cultuurprogramma van DOK voor alle leerlingen in het onderwijs in de gemeente Delft. Het uitgangspunt is het zelf maken van kunst en het meemaken en beleven van de eigen lokale culturele omgeving. De leerlingen maken onder begeleiding van professionele vakdocenten kennis met kunstdisciplines in de klas en bezoeken daarnaast culturele instellingen, zoals museum Prinsenhof en Theater de Veste. We staan aan de vooravond van het opzetten van een nieuw programma en zijn daarvoor op zoek naar een inspirerende en ervaren adviseur podiumkunsten om ons team te komen versterken.

Over de werkzaamheden  

Als adviseur educatie, met de podiumkunsten als expertise, ben je medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het Kunstklikprogramma. Jouw focus ligt op het inkopen van programma, het ontwikkelen van lesprogramma's en begeleidend lesmateriaal en het begeleiden van kunstvakdocenten.

Hiervoor ga je scouten, blijf je in overleg met de andere adviseurs en bekijk je wat er mogelijk is binnen de gestelde (tijds- en financiële) kaders. Ook begeleid je bezoeken aan culturele instellingen en houd je je bezig met monitoring en evaluatie van de lessen op de scholen. Tevens ben je een van de gezichten van DOK richting scholen en culturele instellingen.

Over jou

Jij hebt kennis van en ervaring met het primair onderwijs en cultuureducatie. Je weet hoe en waar te scouten en kunt aanvullend programma-aanbod ontwikkelen waar nodig. Ook weet je hoe kunstvakdocenten te begeleiden; je bent goed in afspraken maken, adviseren en evalueren. Omdat je verschillende disciplines bedient, is het belangrijk om overzicht te houden. Dit kun jij goed, evenals plannen. Daarnaast helpen jouw dienstverlenende instelling en sterke communicatievaardigheden jou bij het opbouwen en onderhouden van contact met verschillende samenwerkingspartners. Je hebt een flexibele en positieve instelling en bent in staat op je eigen gedrag te reflecteren.  Kennis van het speciaal onderwijs is een pre. Bij voorkeur ben jij woonachtig in (omgeving) Delft.

Wat brengt het jou   

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. We starten met een jaarcontract van 16 uur per week, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gewaardeerd in schaal 8 tot een maximumsalaris van €3.593 per maand o.b.v. een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een fietsplan.

Hoe kun je reageren? 

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.  

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Welke ervaring heb jij met het ontwikkelen van lesmateriaal?
  3. Het betreft een inhoudelijke adviseursfunctie. Wat is kenmerkend aan de manier waarop jij deze rol invult?
  4. Jij bent straks verantwoordelijk voor drie disciplines (dans, muziek en drama). Dit vraagt van jou dat je goed kunt plannen en het overzicht kunt bewaren. Hoe doe jij dit en wat is hierin jouw uitdaging? 
  5. Hoe combineer jij deze 16 uur met je overige bezigheden? En heb je een specifieke wens wat betreft werkdagen en -tijden? 

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Eva Willems uiterlijk 29 november 2021 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Adviseur Kunstklik. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Projectleider Eva Willems, e.willems@dok.info.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 8 december 2021.