Vacature coördinator facilitair

Per februari 2021 of zo snel mogelijk, voor 16 uur per week.

wij zijn DOK

DOK is de innovatieve en meervoudig landelijk en internationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Een traditionele bibliotheek zijn we al lang niet meer. DOK laat alle Delftenaren ervaren hoe leuk ontdekken en leren is. Taal, kunst en cultuur zijn daarbij onze focusgebieden. Er werken bijna 100 medewerkers en 200 vrijwilligers bij DOK. Wij geloven dat iedereen blijft groeien en stimuleren medewerkers de regie te nemen over hun eigen loopbaan. Op www.dok.info lees je meer over onze organisatie en het aanbod. 

DOK Centrum en DOK Voorhof

DOK heeft twee vestigingen: Centrum en Voorhof. DOK Centrum is gevestigd in OPEN. Niet alleen is er een uitgebreide collectie voor jeugd en volwassenen, ook worden er veel activiteiten georganiseerd. DOK Voorhof huisvest onder andere het Taalhuis. Hier bieden professionals en vrijwilligers ondersteuning aan iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven.  

OPEN

OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Dit maken we compleet met ons proeflokaal, horeca die aansluit bij de filosofie van OPEN. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! OPEN is een initiatief van bibliotheek DOK en Centrum voor de kunsten De VAK en ontvangt 600.000 bezoekers per jaar. 

over de functie

Je geeft coachend leiding aan een facilitair team van twee technisch medewerkers en een enthousiast schoonmaakteam van drie. Je stelt samen met het team het jaarplan op en stelt inhoudelijke, personele, kwalitatieve en financiële kaders. Een deel van de uitvoering, waaronder schoonmaak, is belegd bij externe organisaties met wie jij contracten sluit en contact onderhoudt. Samen met de projectleiders Proeflokaal en Klantenservice en de teamleider OPEN werk je aan de ontwikkeling van professionele dienstverlening in OPEN.

Je bent op zowel organisatorisch als tactisch niveau verantwoordelijk voor de volgende projecten: 

 • Gebouwbeheer OPEN en Voorhof, de uitvoering van het meerjarenonderhoudsplan. 
 • Begeleiden van de verbouwing van DOK Voorhof. 
 • Kennis en kunde van moderne audiovisuele en technische inrichting bij evenementen. 
 • Veiligheid, waaronder BHV en uitvoering legionellabeheersplan. 
 • Groeikracht, door medewerkers in hun kracht te zetten benut je aanwezige talenten binnen het team optimaal. Je maakt resultaatgerichte afspraken met teamleden en het realiseren daarvan. 

Je legt verantwoording af over de voortgang en resultaten aan de teamleider OPEN. Verder weet je wat je talenten zijn en neem je regie over je inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. 

over jou

Je gelooft in en handelt volgens onze vijf kernwaarden: innovatief, plezier, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht. Je hebt een open persoonlijkheid, bent ontspannen en benaderbaar in de omgang en hebt een flexibele instelling. Je weet hoe prioriteiten te stellen en kunt goed projectmatig en planmatig werken. Verder vragen we: 

 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring;bekend met veelvoorkomende thema’s als (technisch) onderhoud en BHV. 
 • Kennis en interesse op technisch en audiovisueel gebied. 
 • Woonachtig in de regio.  
 • In het bezit van een rijbewijs. 
 • Ervaring in het coachen van medewerkers. 
 • Opleiding facilitair management is een pre. 
 • Minimaal HBO (werk- en) denkniveau. 

wat brengt het jou

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. Wij geloven dat iedereen blijft groeien en onze interne activiteiten staan dan ook in het teken van deze overtuiging.    We starten met een arbeidsovereenkomst van 16 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het betreft functieprofiel Projectleider die bij aanvang is gewaardeerd in schaal 8, tot een maximum van €3.523 bij een 36-urige werkweek. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een eindejaarsuitkering.

reageren

Sta jij graag in contact met zowel de interne als externe klant en kun je je vinden in bovenstaand profiel? Reageer dan uiterlijk maandag 4 januari door je cv en motivatie te sturen naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het de vacature Coördinator facilitair betreft. Heb je inhoudelijke vragen over de functie dan kun je die stellen aan Teamleider OPEN, Hester Soeters, via 06-46848091. Let op: solliciteren doe je via werken@dok.info.  


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.