Vacature Doelgroepexpert&Collectioneur (m/v/x)

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag samen waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

Voor onze vestiging Voorhof zijn wij op zoek naar een veelzijdige Doelgroepexpert & Collectioneur die het “Team DOK Volwassenen” weer compleet maakt.

Onze missie is Iedereen kan groeien

Hoe ziet jouw werk eruit?

Uiteraard weet je wat je doelgroepen zijn en welke behoeftes deze doelgroepen hebben. Tevens volg je de landelijke trends en ontwikkelingen binnen de bibliotheekbranche. Hierbij zie en/of zoek je naar kansen voor DOK en deelt deze binnen je team. Daarnaast ontwikkel je samen met de coördinator van de afdeling de programmering. Hierbij lukt het je om afdeling en vestiging overstijgend na te denken.

Als Collectioneur ben je op de hoogte van de nieuwe boeken en schaf je de volwassen en Taalhuiscollectie aan van onze vestiging in Voorhof. De volwassencollectie bestaat uit romans en informatieve boeken. Het Taalhuis heeft een uitgebreide en gevarieerde collectie (Lees & Schrijfcollectie) die bestaat uit taalmethodes, romans, informatieve boeken en digitale middelen en spellen. Steeds meer wordt online aanbod en collectie een onderdeel van de bibliotheek. Als Doelgroepexpert & Collectioneur word je daarom ook opgeleid als mediacoach. Als mediacoach hou je de nieuwe media en digitale ontwikkelingen bij in de bibliotheekbranche.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Er is maandelijks overleg met alle Doelgroepexperts en Coördinatoren binnen DOK. Maar ook tijdens de overleggen met het team volwassenen en team Taalhuis heb je de mogelijkheid om je kennis te delen en om kennis op te halen.

Ten slotte sta je ook in de bibliotheek om de bezoekers van DOK Voorhof te helpen en te adviseren over hun leenkeuze. Mede hierdoor ontwikkel je snel een goed beeld van de vraag en het aanbod. Wat weer bijdraagt aan de continue optimalisatie van collectie en het aanbod.

Wat neem je mee?

Op basis van onze vijf kernwaarden hebben wij onze ideale kandidaat omschreven.

Innovatief: je hebt een proactieve, open houding met goede luistervaardigheden. Je bent goed in staat om door te vragen en actief mee te denken. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de bibliotheekbranche. En weet in te schatten welke ontwikkelingen voor DOK interessant zijn.

Plezier: je hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk, je voelt je verbonden met het werk en met de collega’s en straalt dit ook uit. Daarnaast heb je als Doelgroepexpert & Collectioneur een voorbeeldfunctie binnen het team.

Samenwerken: je bent communicatief vaardig, je bent in staat informatie te halen en brengen tussen de verschillende afdelingen en voelt je verbonden met DOK. Je weet de verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen/vestigingen en hoe je deze kan gebruiken om de service van DOK naar een hoger niveau te brengen.

Maatschappelijk betrokken: je bent servicegericht, je vindt het belangrijk dat de bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat DOK te bieden heeft. Daarbij heb je oog voor hun (onuitgesproken) wensen.

Daadkracht: je bent stressbestendig, je weet de balans te maken tussen regels en uitzonderingen. Ten slotte durf je initiatief te nemen wanneer dit nodig is.

Wat bieden we jou?

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een arbeidsovereenkomst voor 22 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. Je werkt ongeveer 1x in de 4 weken op zaterdag en de overige werkdagen zijn in overleg.

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 7 met een maximum van € 2.966 euro bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas, korting in ons Proeflokaal, reiskosten en een laptop.

Hoe kun je reageren?

Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

Vragen:

1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?

2. Waarom spreekt de functie Doelgroepexpert & Collectioneur je aan?

3. Kan je een voorbeeld geven van een activiteit die je georganiseerd hebt? Hoe heb je dit aangepakt en hoe is de activiteit verlopen?

4. Je moet op de hoogte blijven van wat er bij de doelgroep speelt en wat de ontwikkelingen in de bibliotheekbranche zijn. Kan jij aangegeven hoe je dat gaat doen?

5. Bij deze functie moet je veel samenwerken. Kan jij een voorbeeld geven hoe jij samenwerkt, wat daar goed aan ging en welke feedback heb je eventueel ontvangen?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Anouk Bitter uiterlijk 8 mei 2022 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Doelgroepexpert & Collectioneur. Eventuele inhoudelijke vragen kun je stellen aan Gemma Boon, 06-42 65 31 07 of via de email g.boon@dok.info.