Vacature HR adviseur (m/v/x)

Vacature voor een HR adviseur voor 20 tot 28 uur per week, zo snel mogelijk.

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag in samenwerking waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

De focus van ons beleid ligt bij de jeugd omdat de ontwikkeling van kinderen ons na aan het hart ligt. Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk lezen en leren is, dit doen we door onze educatieprogramma's vanuit taal- en kunst en cultuureducatie binnen het onderwijs en ons activiteitenprogramma in de vestigingen.

Onze missie is Iedereen kan groeien

Team human being management (HBM)

Team HBM is de hoeder van onze kernwaarden en missie. Vanuit onze expertise ondersteunen wij team- en projectleiders in de doelstellingen van ons personeelsbeleid Groeikracht waarvan zelfsturing een belangrijk onderdeel is. Binnen onze DOK Academie geven we door kennisdeling en scholing vorm aan de ontwikkeling en de groei van onze medewerkers.

Ons team bestaat uit twee adviseurs en één administratief medewerker. Kwaliteit, enthousiasme en betrokkenheid zijn woorden die ons kenmerken. De adviseurs werken zelfstandig binnen hun eigen taken en verantwoordelijkheden en schakelen elkaar in voor sparring, hulp bij uitvoering en expertise.

Voor ons team zoeken we een daadkrachtige adviseur die helpt ons HRM beleid uit te voeren en een sparringpartner voor de collega's is.

Hoe ziet jouw werk er uit?

Jouw focus ligt op de volgende gebieden:

 • Ziekteverzuimbegeleiding: het adviseren van leidinggevenden, contact houden met bedrijfsarts en eventuele andere behandelaars, mutaties in systemen monitoren en bijwerken
 • Coachingstrajecten: zicht op lopende trajecten, adviseren, eventuele nieuwe trajecten initiëren
 • Arbeidsvoorwaardengesprekken voeren en introductieprogramma nieuwe medewerker(s) organiseren
 • Interne communicatie in samenspraak met het team M&C
 • Doorstroom en uitstroom: inhoudelijk adviseren i.c.m. wet- en regelgeving
 • Vraagstukken rondom arbo en vitaliteit, waaronder de praktische organisatie van trainingen
 • Overige werkzaamheden die logischerwijs binnen het takenpakket van een HR adviseur horen

Over jou

 • Je bent een opgewekt en positief ingesteld persoon.
 • Je bent een zelfstarter, signaleert en pakt op.
 • Je kunt goed luisteren en hebt coachende vaardigheden.
 • Je hebt ervaring met werving & selectie en ziekteverzuimbegeleiding.
 • Je hebt kennis van de huidige wet- en regelgeving of weet waar de informatie te halen.

Wat bieden we jou

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een arbeidsovereenkomst van 28 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. 

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 8 met een maximum van € 3.593 euro bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en korting in ons proeflokaal.

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een spoedige reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

 • Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
 • Waaruit blijkt dat jij goed kunt luisteren, gevoel hebt voor onderstroom en de vraag achter de vraag weet te achterhalen?
 • Wat is jouw ervaring met (inclusief) werven en selecteren? Wat zijn drie speerpunten van jouw aanpak?
 • Wat is jouw visie en ervaring met ziekteverzuimbegeleiding?
 • Wat is het laatste coachingstraject dat je hebt gedaan?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Estelle Reitzema uiterlijk 18 januari 2022 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature HR adviseur. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Estelle Reitzema via e.reitzema@dok.info of 06-39194432. Let op: solliciteren doe je via werken@dok.info.