Vacature interim adviseur (online) marketing en communicatie

Per 20 juni 2019. Het betreft een zwangerschapsvervanging voor ca. 32 uur per week, tot begin november 2019.

Wij zijn DOK

De innovatieve en meervoudig landelijk en internationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Een traditionele bibliotheek zijn we al lang niet meer. Met aan de basis een krachtig team van collega’s en een grote groep vrijwilligers weten we tienduizenden Delftenaren aan ons te binden. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien vanuit de vijf waarden: plezier, innovatie, samenwerking, maatschappelijk verbeterend en daadkracht.

DOK Centrum huist in OPEN, de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. OPEN is een initiatief van DOK en De VAK, Centrum voor de kunsten. In DOK Voorhof is het Taalhuis gevestigd. Er werken bijna 100 medewerkers en 130 vrijwilligers bij DOK.

Over de functie

Ons marketing- en communicatieteam bestaat uit vijf medewerkers. Jouw focus ligt vooral op externe communicatie, PR en media. In deze functie richt je je op een mix van online en offline communicatie voor DOK en OPEN, denk hierbij aan communicatiecampagnes waar je onder andere verantwoordelijk bent voor de communicatie op websites, social mediakanalen en gedrukte media. Daarnaast adviseer je de afdelingen op communicatiegebied, zoals (educatie)projecten en programmering van activiteiten. 

Je bent verantwoordelijk voor:

  • het adviseren en ondersteunen van teamleiders en projectleiders op (online) marketing- en communicatievlak;
  • communicatiecampagnes en contentmarketing ter ondersteuning van de activiteiten en evenementen van DOK en OPEN;
  • het schrijven en redigeren van (web)teksten, brochureteksten, persberichten en nieuwsbriefteksten; 
  • socialmediapublicaties;
  • medeverantwoordelijk voor managen van externe relaties en samenwerkingen, waaronder begeleiding van persbezoeken;
  • op touw zetten van activiteiten of samenwerkingen die bijdragen aan de positionering van DOK en OPEN;
  • kennis van zoekmachinemarketing (SEO en SEA);
  • medeverantwoordelijk voor het implementeren van de visie van het team en je draagt daarmee bij aan het doorvertalen van het beleid naar de uitvoering.

Wie wij zoeken

Je bent een ervaren (online) marketing-communicatieadviseur en inhoudelijk goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Teksten schrijven en redigeren is een belangrijk onderdeel van je werk en gaat je gemakkelijk af. Je beschikt over minimaal 3 tot 5 jaar relevante ervaring. Je hebt affiniteit met taal- en cultuureducatie en bent in staat je werk vanuit deze inhoud te benaderen. Je bent een sparringpartner en communicatief sterk en hebt minimaal HBO-werk en denkniveau. Je kunt op verschillende werkplekken snel je weg vinden en gaat gemakkelijk zelfstandig aan de slag. Je hebt ervaring met CMS en Photoshop, kennis van SEO/SEA en ruime ervaring met social media. 

Wat wij bieden

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. Wij geloven dat iedereen blijft groeien en onze interne activiteiten staan dan ook in het teken van deze overtuiging. In het kader van vitaliteit worden er bijvoorbeeld stoelmassages en workshops aangeboden. 

Afhankelijk van je profiel is deze functie maximaal gewaardeerd in schaal 8, volgens de CAO van de openbare bibliotheek, met een maximale uitloop tot € 3.420,- bij een 36-urige werkweek. 

Is dit jouw uitdaging?

Dan ontvangen we graag uiterlijk 24 april 2019 je creatieve motivatie en cv via werken@dok.info. Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Monique Bradley via m.bradley@dok.info of 06-42653180. Algemene vragen zijn welkom via werken@dok.info. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 19.

Deze vacature zal zowel intern als extern worden uitgezet. Bij gebleken geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.