Vacature Interim medewerker marketing & communicatie (v/m/x)

16 uur per week

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Onze missie is iedereen kan groeien en we werken graag in samenwerking, waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

De focus van ons beleid ligt bij de jeugd omdat de ontwikkeling van kinderen ons na aan het hart ligt. Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk lezen en leren is. Dit doen we met onze educatieprogramma's, vanuit taal- en kunst en cultuureducatie binnen het onderwijs, en met ons activiteitenprogramma in de vestigingen.

Team marketing & communicatie

Team marketing & communicatie is de verteller van het verhaal van DOK. Vanuit onze expertise helpen wij om de verschillende communicatiewensen van de teams en projecten aan te laten sluiten bij dit verhaal. We doen dit vanuit het meerjarenbeleidsplan en de communicatiestrategieën die we samen opstellen. Ook de fondsen- en sponsorwerving en de marketing van onze andere diensten en producten valt onder onze afdeling. De adviseurs van het team marketing & communicatie werken zelfstandig aan eigen projecten en schakelen elkaar in voor, extra expertise, sparring en hulp bij uitvoering.

Als team zoeken we een daadkrachtige zzp-medewerker marketing en communicatie die ons de komende maanden ondersteunt in een aantal projecten en met een aantal klussen. Denk hierbij aan ondersteuning op verschillende (educatie)projecten en het mede ontwikkelen en uitvoeren van een communicatiecampagne.  

Hoe ziet jouw werk eruit?

DOK bestaat uit verschillende onderdelen: van boekspecialisten en de klantenservice ‘op de vloer', tot cultuur- en taaleducatie in het onderwijs en ons eigen proeflokaal. Al deze afdelingen hebben hun eigen doelgroep en manieren van communiceren. Het ene moment werk het team aan een grote ledenwervingscampagne, het andere moment zijn we bezig met een kwaliteitsslag voor de social media van DOK.

Je gebruikt jouw kennis en ervaring om zelfstandig uitvoering te geven aan een aantal projecten, je schakelt snel met leden uit het team en weet in je werk de maatschappelijke meerwaarde van DOK in Delft te onderstrepen en te vergroten. Je helpt mee om kansen te zien en te benutten, zodat DOK als merk stevig staat in Delft.  

Wie ben jij?

Jij bent energiek, daadkrachtig, in staat om taakgericht te werken, je schakelt snel en faciliteert het team met jouw kennis en ervaring. Je zorgt voor een effectief werkproces en focust in het werk op het beleid en de doelen van DOK. Een goed verhaal rolt gemakkelijk uit jouw pen en je weet bij de verschillende doelgroepen de juiste toon te treffen. Je werkt al langere tijd zelfstandig en je hebt meerdere tijdelijke opdrachten al zelfstandig afgerond. Kennis en ervaring van de bibliotheekwereld is een pré.

Wat bieden we jou?

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een opdracht op zzp-basis voor 16 uur per week. Startdatum is in overleg, maar liefst zo snel mogelijk en de opdracht loopt tot en met de zomer (in overleg). Thuiswerken is mogelijk.  

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Stuur een (korte) motivatie en CV t.a.v. Anouk Bitter naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature interim medewerker marketing & communicatie. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Marc Newsome via +31 6 17 17 78 59.