Vacature interim senior HR adviseur/teamleider

16-24 uur per week, per direct of zo snel mogelijk, einddatum in overleg

Wij zijn DOK

DOK is de innovatieve en (inter)nationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken ruim 80 medewerkers (50 fte) en 200 vrijwilligers bij DOK. Onze twee vestigingen, OPEN en Voorhof, stralen leesplezier uit en behalve lenen en lezen kun je er ook allerlei activiteiten bezoeken. In OPEN is bovendien het proeflokaal gevestigd, waar mensen bestellen van onze duurzame kaart. Daarnaast brengen we het plezier voor taal, kunst en cultuur over aan duizenden kinderen, ouders, leerkrachten en volwassenen via programma’s thuis en in het Delftse onderwijs. Wij werken vanuit onze vijf kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, maatschappelijk verbeterend en daadkracht.

Het aanbod van DOK kan niet tot stand komen zonder de medewerkers van de ondersteunende teams, waaronder team Human Being Management (HBM). Voor dit team zijn wij per zo snel mogelijk op zoek naar een interim senior HR adviseur/teamleider.

Team HBM

Team HBM bestaat momenteel uit drie collega's. Een senior medewerker voor alle administratieve werkzaamheden, een senior adviseur voor het vrijwilligersbeleid en een HR adviseur. Vanwege het vertrek van deze adviseur zijn wij per direct op zoek naar een interim senior HR adviseur/teamleider.

Over de werkzaamheden

Je bent een sparringpartner van directie, leidinggevenden en je HBM-collega's. Je werkt grotendeels vanuit kantoor en zoekt de collega's, jouw interne klanten, daar actief op om antwoord te geven op vragen, te overleggen of proactief informatie te delen.

Jouw focus ligt naar verwachting op het gebied van werving & selectie en de samenstelling van team HBM voor de lange termijn. DOK maakt momenteel een reorganisatie door en krijgt per februari een nieuwe directeur. Samen met hem of haar onderzoek je wat DOK nodig heeft van dit team.

Verder neem je de lopende zaken waar:

 • Ziekteverzuimbegeleiding: het adviseren van leidinggevenden, contact houden met bedrijfsarts en eventuele andere behandelaars, mutaties in systemen monitoren en bijwerken
 • Coachingstrajecten: zicht op lopende trajecten, adviseren, eventuele nieuwe trajecten initiëren
 • Arbeidsvoorwaardengesprekken voeren en introductieprogramma nieuwe medewerker(s) organiseren
 • Interne communicatie i.s.m. M&C
 • Doorstroom en uitstroom: inhoudelijk adviseren i.c.m. wet- en regelgeving
 • Vraagstukken rondom arbo en vitaliteit, waaronder de praktische organisatie van trainingen
 • Overige werkzaamheden die logischerwijs binnen het takenpakket van een HR adviseur horen

N.B. Alle directe werkzaamheden verbonden aan de reorganisatie zijn afgerond. Voor de invoering van het nieuwe functiehuis, dat onderdeel is van de nieuw in te voeren CAO, is een externe adviseur aangetrokken.

Over jou

Je bent een opgewekt en positief ingesteld persoon.

Je bent een zelfstarter, signaleert en pakt op.

Je kunt goed luisteren en hebt coachende vaardigheden.

Je hebt ervaring met werving & selectie en ziekteverzuimbegeleiding.

Je hebt kennis van de huidige wet- en regelgeving of weet waar de informatie te halen.

Wat brengt het jou

Deze opdracht is zowel in loondienst, als zzp'er of op basis van detachering in te vullen. Wij hanteren de CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gewaardeerd in schaal 9, uitloop 10 tot een maximumsalaris van €4.643 per maand o.b.v. een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en korting in ons proeflokaal.

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een spoedige reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

 1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
 2. Waaruit blijkt dat jij goed kunt luisteren, gevoel hebt voor onderstroom en de vraag achter de vraag weet te achterhalen?
 3. Wat is jouw ervaring met (inclusief) werven en selecteren? Wat zijn drie speerpunten van jouw aanpak?
 4. Wat is jouw ervaring met ziekteverzuimbegeleiding?
 5. Per wanneer kun je starten, op welke dagen ben je beschikbaar, wil je de opdracht als zzp'er of in loondienst invullen en wat is voor jou een wenselijke einddatum?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Evert Bancken naar werken@dok.info. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, mail dan je vraag en/of telefoonnummer naar HR adviseur Hanneke Hulshof. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.