Vacature inval advies- en klantenservicemedewerker DOK (m/v/x)

Per direct, op basis van een oproepovereenkomst, minimale beschikbaarheid van 8 uur in de week.

Wij zijn DOK

DOK is de innovatieve en meervoudig landelijk en internationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Een traditionele bibliotheek zijn we al lang niet meer. DOK laat alle Delftenaren ervaren hoe leuk ontdekken en leren is. Taal, kunst en cultuur zijn daarbij onze focusgebieden. Er werken ongeveer 80 medewerkers en 200 vrijwilligers bij DOK. Wij geloven dat iedereen blijft groeien en stimuleren medewerkers de regie te nemen over hun eigen loopbaan.

Wij zoeken een nieuwe collega om in te vallen op onze locaties DOK Centrum en DOK Voorhof.

DOK Centrum huist in OPEN, de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Dit maken we compleet met ons proeflokaal, horeca die aansluit bij de filosofie van OPEN. OPEN is een initiatief van bibliotheek DOK en Centrum voor de kunsten De VAK en ontvangt 600.000 bezoekers per jaar. DOK Voorhof huisvest onder andere het Taalhuis. Hier bieden professionals en vrijwilligers ondersteuning aan iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven.  

Over de functie

Het betreft een invalfunctie op zowel de volwassenen- en jeugdafdeling als bij onze klantenservice. Ben je ingedeeld bij DOK Voorhof, dan zijn deze drie onderdelen gecombineerd. Bij DOK in OPEN sta je tijdens een dienst op één van de drie afdelingen. Nadat je ingewerkt bent, ben je dus multi-inzetbaar en weet jij alles van DOK!

Op de volwassenen- en jeugdafdeling geef je advies over de collectie, zorg je dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien en weet je goed door te verwijzen. Als gastheer/vrouw van de afdeling ben je verantwoordelijk voor een prettige sfeer voor alle bezoekers. Zo zorg je ervoor dat iedereen met een glimlach en het juiste boek naar huis gaat. Ook bij de klantenservice ben je het visitekaartje van DOK. Hier beantwoord je bijvoorbeeld verschillende vragen, sluit je abonnementen af en verwijs je door.

Uren en rooster

Als invalmedewerker word je benaderd om in te vallen op de diensten van collega’s die ziek zijn. Ook kun je zelf proactief inschrijven op diensten van collega’s die met vakantie gaan.

Op de volwassenen- en jeugdafdeling werken wij met diensten van 4 of 8 uur. Deze diensten vallen binnen de openingstijden van DOK, maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Bij klantenservice zijn de diensten 4 tot 8 uur en start de ochtenddienst om 09.00 uur. Ook invallen in het weekend hoort er dus bij.

Wij verwachten jou minimaal 8 uur in de week te kunnen bieden, mogelijk meer. In de periode mei t/m augustus zoeken we iemand wie 14 uur in de week kan werken vanuit een vast rooster.  

Wie wij zoeken?

Uiteraard heb je een brede interesse in lezen en vind je het leuk om jouw leespassie in te zetten om onze klanten – jong en ouder – te adviseren. Maar medewerker zijn bij DOK gaat verder dan liefde voor lezen, jij:

· hebt een proactieve, open houding, een gastvrije instelling en goede luistervaardigheden. Je vraagt door en denkt actief mee;

· bent communicatief vaardig en beweegt je makkelijk tussen verschillende afdelingen; je haalt en brengt zelf de informatie die je nodig hebt of die anderen van jou nodig hebben;

· bent servicegericht, vindt het belangrijk dat bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat wij hen te bieden hebben en hebt oog voor hun (onuitgesproken) wensen;

· bent stressbestendig, kunt regels en uitzonderingen toepassen en weet van aanpakken;

· weet uit ervaring hoe op de juiste manier te reageren op klachten en ongewenst gedrag;

· hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk;

· bent digitaal vaardig en in staat om ons computersysteem eigen te maken;

· gelooft in en handelt volgens onze kernwaarden maatschappelijk verbeterend, plezier, samenwerken, innovatief en daadkracht;

· bent flexibel beschikbaar en bereid om je minimaal acht uur in de week in te schrijven op diensten;  

Wat wij bieden?

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. We starten met een (nuluren) oproepovereenkomst voor een jaar en blijven met elkaar in gesprek over wat daarna mogelijk is. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken en de functie is gewaardeerd in schaal 6 (2.107 tot 2.873 euro bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%). Omdat het om invalwerkzaamheden gaat, kunnen wij helaas geen garantie van een minimaal aantal uur geven. Wel is er een verwachting van minimaal acht uur op basis van ervaring uit het verleden plus de zwangerschapsvervanging. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een fietsplan.

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

1. Wat motiveert jou om op deze invalfunctie bij DOK te solliciteren?

2. Waaruit blijkt dat gastvrijheid in jouw bloed zit?

3. Hoe gaat het werken met een computersysteem jou af? Welke digitale vaardigheden heb jij?

4. Kun je een concreet voorbeeld beschrijven uit jouw ervaring waaruit blijkt dat jij weet hoe om te gaan met klachten en ongewenst gedrag? Wat doet dit met jou?

5. Hoeveel uur zou je het liefste willen werken en hoe combineer jij het invalwerk bij DOK met jouw andere bezigheden?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Hester Soeters en Gemma Boon uiterlijk 1 mei 2022 naar werken@dok.info. Let op: Bij het eerder vinden van een geschikte kandidaat sluit de vacature mogelijk vroegtijdig, daarom vragen we je om bij interesse zo snel mogelijk te reageren. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Invalmedewerker klantenservice. Heb je inhoudelijke vragen? Stuur een mailtje met je telefoonnummer naar werken@dok.info en er wordt contact met je opgenomen.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.