Vacature inval advies- en klantenservicemedewerker m/v/x

Per direct, op basis van een oproepovereenkomst, minimale beschikbaarheid van 8 uur in de week.

Wij zijn DOK DOK

is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 80 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend. 

Wij zijn nauw verbonden met onze stad, zowel in het centrum als in de wijken; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via vijftien Vindplaatsen (in scholen) en via onze activiteiten bij mensen thuis, zoals onze kunst- en cultuureducatieprogramma's (KLIK en Cultuurhelden) en taalactiviteiten (o.a. Taalvisite en Taalhuis). DOK Centrum huist in OPEN, samen met het centrum voor de kunsten De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal en cultuur samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! 

Wat ga je doen

Het betreft een invalfunctie op zowel de volwassenen- en jeugdafdeling als bij onze klantenservice. Ben je ingedeeld bij DOK Voorhof, dan zijn deze drie onderdelen gecombineerd. Bij DOK in OPEN sta je tijdens een dienst op één van de drie afdelingen. Nadat je ingewerkt bent, ben je dus multi-inzetbaar en weet jij alles van DOK!

Op de volwassenen- en jeugdafdeling geef je advies over de collectie, zorg je dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien en weet je goed door te verwijzen. Als gastheer/vrouw van de afdeling ben je verantwoordelijk voor een prettige sfeer voor alle bezoekers. Zo zorg je ervoor dat iedereen met een glimlach en het juiste boek naar huis gaat. Ook bij de klantenservice ben je het visitekaartje van DOK. Hier beantwoord je bijvoorbeeld verschillende vragen, sluit je abonnementen af en verwijs je door.

Uren en rooster

Als invalmedewerker word je benaderd om in te vallen op de diensten van collega’s die ziek zijn. Ook kun je zelf proactief inschrijven op diensten van collega’s die met vakantie gaan.

Op de volwassenen- en jeugdafdeling werken wij met diensten van 4 of 8 uur. Deze diensten vallen binnen de openingstijden van DOK, maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Bij klantenservice zijn de diensten 4 tot 8 uur en start de ochtenddienst om 09.00 uur. Ook invallen in het weekend hoort er dus bij.

Wij verwachten jou minimaal 8 uur in de week te kunnen bieden, mogelijk meer. In de periode mei t/m augustus zoeken we iemand wie 14 uur in de week kan werken vanuit een vast rooster.

Wie wij zoeken

Uiteraard heb je een brede interesse in lezen en vind je het leuk om jouw leespassie in te zetten om onze klanten – jong en ouder – te adviseren. Maar medewerker zijn bij DOK gaat verder dan liefde voor lezen, jij:

 • hebt een proactieve, open houding, een gastvrije instelling en goede luistervaardigheden. Je vraagt door en denkt actief mee;
 • bent communicatief vaardig en beweegt je makkelijk tussen verschillende afdelingen; je haalt en brengt zelf de informatie die je nodig hebt of die anderen van jou nodig hebben;
 • bent servicegericht, vindt het belangrijk dat bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat wij hen te bieden hebben en hebt oog voor hun (onuitgesproken) wensen;
 • bent stressbestendig, kunt regels en uitzonderingen toepassen en weet van aanpakken;
 • weet uit ervaring hoe op de juiste manier te reageren op klachten en ongewenst gedrag;
 • hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk;  
 • bent digitaal vaardig en in staat om ons computersysteem eigen te maken;
 • gelooft in en handelt volgens onze kernwaarden maatschappelijk verbeterend, plezier, samenwerken, innovatief en daadkracht;
 • bent flexibel beschikbaar en bereid om je minimaal acht uur in de week in te schrijven op diensten;

Wat wij bieden

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. We starten met een (nuluren) oproepovereenkomst voor een jaar en blijven met elkaar in gesprek over wat daarna mogelijk is. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken en de functie is gewaardeerd in schaal 6 (€2.150 tot €2.930 bij een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%). Omdat het om invalwerkzaamheden gaat, kunnen wij helaas geen garantie van een minimaal aantal uur geven. Wel is er een verwachting van minimaal acht uur op basis van ervaring uit het verleden. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een fietsplan.

Hoe kun je reageren?

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag. 

 • Wat motiveert jou om op deze invalfunctie bij DOK te solliciteren?
 • Waaruit blijkt dat gastvrijheid in jouw bloed zit?
 • Hoe gaat het werken met een computersysteem jou af? Welke digitale vaardigheden heb jij?
 • Kun je een concreet voorbeeld beschrijven uit jouw ervaring waaruit blijkt dat jij weet hoe om te gaan met klachten en ongewenst gedrag? Wat doet dit met jou?
 • Hoeveel uur zou je het liefste willen werken en hoe combineer jij het invalwerk bij DOK met jouw andere bezigheden?

Stuur je antwoorden en CV t.a.v. Anouk Vijverberg uiterlijk 5 februari 2023 naar werken@dok.info. Let op: Bij het eerder vinden van een geschikte kandidaat sluit de vacature mogelijk vroegtijdig, daarom vragen we je om bij interesse zo snel mogelijk te reageren. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Inval advies- en klantenservice. Heb je inhoudelijke vragen? Stuur een mailtje met je telefoonnummer naar werken@dok.info en er wordt contact met je opgenomen.