Vacature inval-adviesmedewerker

Wij zijn per direct op zoek naar inval-adviesmedewerkers voor de volwassen- en jeugdafdeling bij DOK Centrum en DOK Voorhof. Wij zoeken collega’s die kunnen invallen bij ziekte en vakanties.

Wij zijn DOK

DOK is de innovatieve en meervoudig landelijk en internationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Een traditionele bibliotheek zijn we al lang niet meer. DOK Centrum huist in OPEN, de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. In DOK Voorhof is het Taalhuis gevestigd. Er werken bijna 100 medewerkers en 130 vrijwilligers bij DOK.

Over de functie

Als adviesmedewerker ben je het visitekaartje van de afdeling. Je zorgt dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien. Ook weet je goed door te verwijzen. En het belangrijkste: je geeft advies over de collectie. Zo zorg je ervoor dat bezoekers met een glimlach en voor hen het juiste boek naar huis gaan. 
Als invalmedewerker word je benaderd om in te vallen als collega’s ziek zijn en kan je zelf proactief inschrijven op diensten van collega’s die met vakantie gaan. Voor DOK Centrum werk je diensten van 4 of 8 uur en niet later dan 18.00 uur. Het is ook mogelijk dat je wordt benaderd voor een dienst op de laatste zondag van de maand (tussen 13.00 en 18.00 uur).

Wie wij zoeken

Uiteraard heb je een brede interesse in lezen en vind je het leuk om jouw leespassie in te zetten om onze klanten – jong en ouder – te adviseren. Wij zoeken invallers die verder in onderstaand profiel passen.

Jij:    

  • hebt een proactieve, open houding, een gastvrije instelling en goede luistervaardigheden. Je vraagt door en denkt actief mee;
  • bent communicatief vaardig en beweegt je makkelijk tussen verschillende afdelingen; je haalt en brengt zelf de informatie die je nodig hebt of die anderen van jou nodig hebben;
  • bent servicegericht, vindt het belangrijk dat bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat wij hen te bieden hebben en hebt oog voor hun (onuitgesproken) wensen;
  • bent stressbestendig, kunt regels en uitzonderingen toepassen en weet van aanpakken;
  • voelt je verbonden met het werk, je collega’s en DOK en OPEN en straalt dit ook uit in de praktijk; 
  • hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk;  
  • gelooft in en handelt volgens onze kernwaarden maatschappelijk verbeterend, plezier, samenwerken, innovatief en daadkracht;
  • bent flexibel beschikbaar;
  • hebt minimaal MBO-niveau.

Ervaring in een soortgelijke functie is een pre.

Wat wij bieden

Wij zijn een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. Wij geloven dat iedereen blijft groeien en ook onze interne activiteiten staan dan ook in het teken van deze overtuiging. Afhankelijk van je profiel is deze functie maximaal gewaardeerd in schaal 6, volgens de CAO van de openbare bibliotheek, met een maximale uitloop tot € 2.735,- bij een 36-urige werkweek. Omdat het om invalwerkzaamheden gaat, kunnen wij geen garantie van een minimaal aantal uren geven. 

Is dit jouw uitdaging?

Dan ontvangen we graag uiterlijk 24 april 2019 je motivatie en cv via werken@dok.info o.v.v. Vacature inval-adviesmedewerker DOK. We lezen graag hoe jij deze invalwerkzaamheden combineert met je andere activiteiten. Vinden we eerder voldoende geschikte kandidaten, dan sluit de vacature mogelijk vroegtijdig.

Deze vacature zal zowel intern als extern worden uitgezet. Bij gebleken geschiktheid gaat de interne kandidaat voor. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.