Vacature medewerker senior financiën

20 uur per week, startdatum per zo snel mogelijk en in ieder geval 1 januari 2022

Wij zijn DOK

DOK is de innovatieve en (inter)nationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 80 medewerkers en 200 vrijwilligers bij DOK. Onze twee vestigingen stralen leesplezier uit en behalve lenen en lezen kun je er ook allerlei activiteiten bezoeken. Daarnaast brengen we het plezier voor taal, kunst en cultuur over aan duizenden kinderen, ouders, leerkrachten en volwassenen via programma’s thuis en in het onderwijs. Wij werken vanuit onze vijf kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, maatschappelijk verbeterend en daadkracht.   Het aanbod van DOK kan niet tot stand komen zonder de medewerkers van de ondersteunende teams, waaronder team Financiën. Voor dit team zijn wij per zo snel mogelijk op zoek naar een Medewerker senior voor 20 uur per week.     

Team Financiën

Team Financiën bestaat uit vier collega's die hun eigen specifieke werkgebieden hebben, maar natuurlijk ook elkaars werk kunnen opvangen bij ziekte, drukte en verlof. Voor de uitvoering van bepaalde onderdelen wordt er samengewerkt met externe partijen, zoals voor de salarisadministratie. De administratie wordt in Exact gevoerd en er zijn diverse koppelingen met het bibliotheeksysteem, horecasysteem en de salarisadministratie. 

Over de werkzaamheden

Als Senior medewerker Financiën ben je medeverantwoordelijk voor de financiële administratie van DOK, en ligt jouw focus op de crediteurenadministratie.

Daarnaast houd je je bezig met:

 • Het verwerken van alle inkoopfacturen in Exact door middel van een geautomatiseerd scanning proces
 • Aanspreekpunt voor alle teamleiders en projectleiders bij DOK voor vragen over de inkoopfacturen 
 • Verantwoordelijk voor de verwerking van alle declaraties en de verwerking van kasuitgaven
 • Controle salarisuitbetaling en salarismutaties in ons personeelsadministratiesysteem @MATT
 • Het beantwoorden van vragen en actief informeren over secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, collectieve personeelsverzekeringen en pensioen
 • Het beantwoorden van vragen en actief informeren over declaraties in @MATT, zoals reiskosten en thuiswerkvergoeding 
 • Registratie van uren door medewerkers, in afstemming met de Projectleider Financiën
 • Meedenken over oplossingen voor efficiënte processen en nieuwe uitdagingen.  

Binnen de financiële afdeling is er ruimte om je te ontwikkelen op je eigen deelgebieden, maar ook word je uitgedaagd om mee te denken en te werken op andere deelgebieden. 

Over jou

Jij hebt kennis van administratie; je weet hoe een boekhouding in elkaar zit. Deze financiële achtergrond heb je onder andere verkregen door het volgen van een passende opleiding. Uiteraard heb je veel kennis van en ervaring met Excel. Verder begeef jij je gemakkelijk in een organisatie en ben je klantvriendelijk. Je werkt grotendeels vanuit kantoor en zoekt de collega's, jouw interne klanten, daar actief op om antwoord te geven op vragen, te overleggen of proactief informatie te delen. Ook vind je het leuk om processen te verbeteren, door brainstorm en uitvoering. Je werkt nauwkeurig, zelfstandig en bent in staat op je eigen gedrag te reflecteren.  

Inzet en beschikbaarheid

Na de inwerkperiode is er een mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken. Onze voorkeur gaat uit naar een verdeling van de uren over vier dagen, waarvan minimaal twee op kantoor bij onze centrumlocatie OPEN. 

Wat brengt het jou 

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. Er wordt gezorgd voor een goed inwerkprogramma. We starten met een jaarcontract van 20 uur per week, met de intentie deze hierna om te zetten in een vast contract bij wederzijdse tevredenheid. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken. De functie is gewaardeerd in schaal 7 tot een maximumsalaris van € 3.162 per maand o.b.v. een 36-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een fietsplan.

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag. 

 1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
 2. Waaruit bestaat jouw financiële achtergrond en boekhoudkennis en -ervaring?
 3. Kun je een concreet voorbeeld beschrijven uit jouw ervaring waaruit blijkt dat jij kunt reflecteren op je eigen werk? Wat was de situatie, hoe heb je gehandeld en wat was het resultaat?
 4. Hoe ga jij om met collega's die de door jou gestelde deadlines niet halen?
 5. Nauwkeurig werken is belangrijk in deze functie. Wat doe jij om fouten te vermijden in je werk?

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Ester van Vuuren uiterlijk 2 november 2021 naar werken@dok.info. Let op: Bij het eerder vinden van een geschikte kandidaat sluit de vacature mogelijk vroegtijdig, daarom verzoeken we je om bij interesse zo snel mogelijk te reageren. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Medewerker senior Financiën. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Projectleider Ester van Vuuren, maandag t/m donderdag via 06-53617523.