Vacature opruimer

m/v/x, flexibel inzetbaar

DOK zoekt een opruimer. Zoek jij een bijbaan? DOK is per direct op zoek naar een enthousiaste collega die bij ons boeken gaat opruimen.  

Wij zijn DOK

DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 80 enthousiaste collega's samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend.

Wij zijn nauw verbonden met onze stad, zowel in het centrum als in de wijken; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via vijftien Vindplaatsen (in scholen) en via onze activiteiten bij mensen thuis, zoals onze kunst- en cultuureducatieprogramma's (KLIK en Cultuurhelden) en taalactiviteiten (o.a. Taalvisite en Taalhuis). DOK Centrum huist in OPEN, samen met het centrum voor de kunsten De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal en cultuur samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! 

Waarom opruimers belangrijk zijn


Een opruimer zorgt ervoor dat alle boeken die teruggebracht worden weer netjes in de kast komen te staan. Een belangrijke taak! Want boeken die ingeleverd worden willen we zo snel mogelijk weer in de kast hebben, zodat de volgende bezoeker ze weer kan lenen. Het is belangrijk dat dit netjes gebeurt. Mooi uitziende en goed ingerichte kasten nodigen uit om te snuffelen of gericht een onderwerp te vinden. De kasten zijn samen met de medewerkers het visitekaartje van DOK. 

Dit doet een opruimer

Je werkt tijdens openingsuren. Je sorteert, ordent en presenteert boeken en dvd’s. Je houdt de afdelingen netjes en verwijst soms een klant door. Je werkt samen met onze adviesmedewerkers. Zij weten elke vraag te beantwoorden. 

Werktijden en locatie 

DOK biedt een nul-urencontract, dit betekent dat je flexibel inzetbaar bent. Wanneer spreken we samen af, maar het is belangrijk dat je in ieder geval op woensdag en vrijdag tussen 10:00 en 18:00 inzetbaar bent voor minimaal 4 uur. Je kan ingezet worden in beide vestigingen: Voorhof en OPEN. 

Wie ben jij? 

Je werkt graag tussen de mensen, bent klantgericht en kan er goed mee omgaan dat je het soms druk en soms rustig hebt. Door jouw open houding voelen klanten zich uitgenodigd om op jou af te stappen als ze vragen hebben. Je staat open om deze vragen te beantwoorden of ze door te verwijzen naar een collega. Je bent een aanpakker die in oplossingen denkt en goed zelfstandig en nauwkeurig kan werken. Je bent minimaal 17 jaar oud en woont in Delft. 

Wat bieden wij jou? 

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers warm ontvangen worden. We bieden een nul-urencontract voor een half jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. De functie wordt betaald op inschaling van één jaar ouder jaar van het minimum jeugdloon. Dit betekent voor : 

  • 17  jarige € 6,20 per uur,  
  • 18 jarige € 7,45 per uur,  
  • 19 jarige  €9,29 per uur,  
  • 20 jarige 12,40 per uur  
  • vanaf 21 jaar wordt ingeschaald in schaal 3.0 van de CAO Openbare Bibliotheken.    

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een DOK-pas en een eindejaarsuitkering.

Past deze baan bij jou? 

Dan ontvangen we graag uiterlijk 5 februari a.s. een e-mail van jou met daarin informatie over: 

  • wie jij bent en hoe jij je tijd besteedt 
  • waarom je graag opruimer wilt worden bij DOK 
  • per wanneer en op welke dagen je beschikbaar bent  

Zet in de onderwerpregel van de mail dat het gaat over de vacature  opruimer.

Heb je inhoudelijke vragen?

Stuur dan een mailtje met je telefoonnummer naar werken@dok.info en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.  Als je een cv hebt, stuur die dan mee. Heb je eerst nog vragen? Stuur dan een mailtje met je vraag en telefoonnummer, dan nemen we contact met je op. Het e-mailadres is werken@dok.info