Vacature senior HR adviseur (m/v/x)

met coachende/leidinggevende capaciteiten voor 24-32 uur, zo snel mogelijk.

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag in samenwerking waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

De focus van ons beleid ligt bij de jeugd omdat de ontwikkeling van kinderen ons na aan het hart ligt.

Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk lezen en leren is, dit doen we door onze educatieprogramma's vanuit taal- en kunst en cultuureducatie binnen het onderwijs en ons activiteitenprogramma in de vestigingen.

Onze missie is Iedereen kan groeien

Team human being management (HBM)

Team human being management (HBM)
Team HBM is de hoeder van onze kernwaarden en missie. Vanuit onze expertise ondersteunen wij team- en projectleiders in de doelstellingen van ons personeelsbeleid Groeikracht waarvan zelfsturing een belangrijk onderdeel is. Binnen onze DOK Academie geven we door kennisdeling en scholing vorm aan de ontwikkeling en de groei van onze medewerkers.

Ons team bestaat uit twee adviseurs en één administratief medewerker. Kwaliteit, enthousiasme en betrokkenheid zijn woorden die ons kenmerken. De adviseurs werken zelfstandig binnen hun eigen taken en verantwoordelijkheden en schakelen elkaar in voor sparring, hulp bij uitvoering en expertise.
Als team zoeken we een ondernemend, sturend en daadkrachtig persoon die sparringpartner is voor de directie, verantwoordelijk is voor het HRM-beleid en ons coacht en versterkt. Wij willen kwalitatief groeien in onze rol als team HBM waarbij lef, creativiteit en daadkracht ons kleuren.

Hoe ziet jouw werk eruit?

DOK bestaat uit verschillende teams met specifieke opdrachten en expertise: van boekspecialisten en de klantenservice ‘op de vloer', tot cultuur- en taaleducatie in het onderwijs en ons eigen proeflokaal. Daarmee heeft DOK een breed scala van medewerkers in achtergrond en opleidingsniveau.

Als functioneel leidinggevende werk je op gelijkwaardige voet mee in het team. Jij bent in staat om op alle niveaus binnen de organisatie te communiceren. Je zorgt ervoor dat talenten binnen DOK op de juiste plek worden ingezet en stimuleert groei en het ontdekken van nieuwe talenten, bijvoorbeeld door het voeren van ontwikkelgesprekken.

Je bent verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van het HRM-beleid en vertaalt dat naar heldere input voor het team. Je bewaakt de financiële en kwalitatieve kaders van het team HBM en bent verantwoordelijk voor het halen van de doelstellingen hiervan. Je bent aanspreekpunt voor de directie, raad van toezicht en ondernemingsraad. Je houdt de directie op de hoogte van de ontwikkelingen en de resultaten van het team.

Je gebruikt jouw (externe) netwerk om verbindingen te leggen en steeds weer de maatschappelijke meerwaarde van DOK in Delft te onderstrepen en te vergroten. Je ziet en benut kansen om DOK als merk stevig in de stad neer te zetten en zoekt actief samenwerkingen op.

Wie ben jij?

Je hebt een beleidsmatig overstijgend denkniveau en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van strategisch HRM-beleid.

Jij bent energiek, werkt gestructureerd en houdt zicht op lopende zaken. Zo zorg je voor een efficiënt werkproces.

Je inspireert door creatief te denken. Jouw oplossingen verrassen doordat ze niet altijd voor de hand liggen of volgens het boekje zijn.

Je coacht en stimuleert het team door ons mee te nemen in jouw kennis en manier van werken, door het geven van eerlijke feedback en door zelf ook uitdagingen aan te gaan samen met het team. Je laat je ervaring op HRM-gebied voor zich spreken zonder de ander uit het oog te verliezen. Je voelt je net zo thuis op de werkvloer als in de directiekamer.

Wat bieden we jou?

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een arbeidsovereenkomst tussen de 24 en 32 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. 

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 9 met een maximum van € 4.158 euro bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur met de mogelijkheid tot uitloop naar schaal 10 (€ 4.643). Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een spoedige reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

 

  • Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  • Waaruit blijkt dat jij goed kunt luisteren, gevoel hebt voor onderstroom en de vraag achter de vraag weet te achterhalen?
  • Beschrijf je een kenmerkend voorbeeld waaruit jouw creatieve denken blijkt?
  • Hoe geef jij feedback in moeilijke situaties?
  • Waaruit blijkt dat je je op elk niveau thuis voelt in een organisatie?

 

Stuur je antwoorden en cv t.a.v. Estelle Reitzema uiterlijk 18 januari 2022 naar werken@dok.info. Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Senior HR adviseur. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Estelle Reitzema via e.reitzema@dok.info of 06-39194432. Let op: solliciteren doe je via werken@dok.info.