Vacature senior projectleider kunst en cultuureducatie PO / VO

24 uur per week

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken bijna 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen.

Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag in samenwerking waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

De focus van ons beleid ligt bij de jeugd omdat de ontwikkeling van kinderen ons na aan het hart ligt.

Wij willen kinderen laten ontdekken hoe leuk lezen en leren is, dit doen we door onze educatieprogramma's vanuit taal- en kunst en cultuureducatie binnen het onderwijs en ons activiteitenprogramma in de vestigingen.

Onze missie is Iedereen kan groeien

Over de functie

 De senior projectleider Kunst en Cultuureducatie geeft functioneel leiding aan het Kunstklikteam. Hij/zij is verantwoordelijk om het Kunstklikprogramma binnen de reorganisatie kaders verder door te ontwikkelen tot een nieuw programma Klik en daarnaast het aanbod Voortgezet Onderwijs kostendekkend uit te voeren. 

Deze transitie moet vanuit de dezelfde doelstelling uitgevoerd worden, namelijk “Kennis maken met cultuur en culturele instellingen”.

De senior projectleider zorgt ervoor dat teamleden in hun kracht worden gezet door de aanwezige talenten binnen het team optimaal te benutten uitgaande van het programma Groeikracht. Groeikracht is HBM programma met als doel de ontwikkeling van de aanwezige talenten binnen de organisatie te ontwikkelen waardoor de medewerkers vanuit eigen regie hun verantwoording nemen.

Hoe ziet jouw werk eruit?

De senior projectleider is verantwoordelijk voor o.a. het bewaken van financiële, personele en kwalitatieve kaders van het project Kunstklik en het inhoudelijke en bedrijfsmatig inrichten van het nieuwe programma Klik. Visie ontwikkelen over de inzet van het nieuwe programma Klik binnen het onderwijs PO/VO. Je werkt overstijgend vanuit het organisatiebelang en hebt o.a. contacten met stakeholders, waarbij je het aanspreekpunt bent voor de gemeente (uitvoering) bij prestatieafspraken en gaat externe samenwerkingen aan. Je monitort resultaten, landelijke ontwikkelingen en kansen.

Verder ga je  interne samenwerkingen en verbindingen binnen DOK aan en geeft je input of werk je mee aan andere team (overstijgende) projecten.

Wie ben jij? 

De projectleider is een innovatief, flexibel en pro-actief iemand die goed afspraken kan maken, overzicht weet te houden en verantwoordelijkheden duidelijk benoemt en belegt.

Je hebt bedrijfsmatig inzicht en ervaring voor de aansturing van het project en kan de kwaliteit van het aanbod borgen vanuit zowel organisatorische als inhoudelijke expertise.

Daarnaast kan je goed luisteren, feedback geven en ontvangen en weet je te inspireren en werkplezier te stimuleren omdat je werkervaring hebt opgedaan in een leidinggevende functie.

Tot slot durf je jezelf te reflecteren en eigen regie te nemen en te stimuleren waarbij je gelooft en handelt volgens onze vijf kernwaarden: innovatief, plezier, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht.

Wat bieden we jou?

DOK is een informele organisatie waar nieuwe medewerkers enthousiast ontvangen worden. DOK biedt een arbeidsovereenkomst tussen de 24 per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. 

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 8 of 9 met een maximum van € 4.158 euro bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur met de mogelijkheid tot uitloop naar schaal 10 (€ 4.643). Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

Hoe kun je reageren?

Roept deze vacature oprechte interesse bij je op en kun je je vinden in het omschreven profiel? Dan hopen we op een spoedige reactie van jou! Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

  • Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  • Waaruit blijkt dat jij goed kunt luisteren?
  • Beschrijf een kenmerkend voorbeeld waaruit jouw ervaring met coachen, motiveren, stimuleren of enthousiasmeren van medewerkers blijkt?
  • Hoe geef jij feedback in lastige situaties?
  • Waaruit blijkt dat je durft jezelf te reflecteren?

Heb je interesse en wil jij het Kunst en Cultuureducatie team een stap verder helpen? Stuur je antwoorden en cv uiterlijk 31 januari t.a.v. Estelle Reitzema o.v.v. Senior Projectleider Kunst en Cultuureducatie naar werken@dok.info.