Vacature zaterdaghulp (adviesmedewerker)

Oproepkracht

Wij zijn DOK

DOK is de openbare bibliotheek van Delft en volgens ons de leukste bibliotheek van Nederland! Er werken circa 80 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK heeft 2 vestigingen en 16 Vindplaatsen op basisscholen. 

Wanneer je bij ons binnenkomt, valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit 5 kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag in samenwerking, waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.  

Voor de zaterdagen zijn op zoek naar een adviesmedewerker voor in onze vestigingen DOK Voorhof en DOK in OPEN (jeugd). 

Hoe ziet jouw werk eruit?

Als Adviesmedewerker start je je zaterdag om 10.00 uur in ons filiaal in de Voorhof. Binnen dit filiaal werk je allround. Je bent zowel klantenservice medewerker met de bijhorende administratieve taken én adviesmedewerker. Als adviesmedewerker ben je het aanspreekpunt en de beheerder van het filiaal/afdeling. Om 13.00 heb je ongeveer een uur de tijd om te pauzeren en naar het filiaal in OPEN te fietsen. Vanaf 14.00 sta je op de jeugdafdeling van in OPEN. Hier zorg je ook dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien. Ook weet je bezoekers goed door te verwijzen bij vragen. En het belangrijkste: je geeft advies over de collectie. Zo zorg je ervoor dat alle bezoekers met een boek én een glimlach naar huis gaan. 

Wat neem je mee?

Onze vijf kernwaarden: innovatief, plezier, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht passen bij jouw persoonlijkheid waardoor jij snel je weg hebt gevonden binnen DOK.  

Innovatief
je hebt een proactieve, open houding met goede luistervaardigheden. Je bent goed in staat om door te vragen en actief mee te denken. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de bibliotheekbranche en volgt deze. En je weet in te schatten welke ontwikkelingen voor DOK interessant zijn.  

Plezier:
Je hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk, je voelt je verbonden met het werk en met de collega’s en straalt dit ook uit.  

Samenwerken
Je bent communicatief vaardig, je bent in staat informatie te halen en brengen tussen de verschillende afdelingen. Je weet verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen/vestigingen en hoe je deze verbinding kan gebruiken om de service van DOK naar een hoger niveau te brengen.  

Maatschappelijk betrokken
Je bent servicegericht, je vindt het belangrijk dat de bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat DOK te bieden heeft. Daarbij heb je oog voor hun (onuitgesproken) wensen. 

Daadkracht
Je bent stressbestendig, je weet de balans te maken tussen regels en uitzonderingen. Ten slotte durf je initiatief te nemen wanneer dit nodig is.

Ten slotte ben je wekelijks op zaterdag beschikbaar 10.00 tot 17.00. Deze dag start je in de ochtend bij DOK Voorhof.

Wat bieden wij jou?

DOK is een organisatie waarin iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Als werkgever geloven we er bovendien in dat we met inclusie beter kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We zien de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, graag terug in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.    
  
DOK biedt in eerste instantie een oproepovereenkomst voor een periode van 6 maanden. De functie wordt betaald op inschaling van één jaar ouder jaar van het minimum jeugdloon. Dit betekent voor: 

  • 17  jarige € 6,40 per uur
  • 18 jarige € 7,68 per uur
  • 19 jarige  €10,24 per uur
  • 20 jarige 12,79 per uur  
  • Vanaf 21 jaar wordt deze functie ingeschaald in schaal 6 met een maximum van € 3.114 bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 4% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur.  

Hoe kun je reageren? 

Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.    

Vragen: 

  • Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?  
  • Waaruit blijkt jouw kennis van en passie voor literatuur?  
  • Waaruit blijkt dat jij goed kunt samenwerken? Noem een concreet voorbeeld.  
  • Waaruit blijkt dat jij communicatief vaardig bent? Noem een concreet voorbeeld.  
  • Wat zou jij de bezoekers van DOK willen meegeven?  

Stuur je antwoorden op de vragen en CV t.a.v. Anouk Vijverberg naar werken@dok.info (uiterlijk 22 september a.s.). Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Adviesmedewerker zaterdag. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Dorine van der Wagt via d.vanderwagt@dok.info