Vacature zzp-trainer cultuureducatie primair onderwijs op oproepbasis Cultuurhelden (CmK)

DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken circa 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend.

Wij zijn nauw verbonden met onze stad; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via vijftien Vindplaatsen (in scholen) en via onze activiteiten bij mensen thuis. DOK Centrum huist in OPEN, een initiatief van DOK en De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! De andere vestiging van DOK is DOK Voorhof, waar onder andere het Taalhuis is gevestigd.

Over Cultuurhelden

DOK geeft met het project Cultuurhelden invulling aan het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Cultuurhelden heeft als missie kinderen te laten profiteren van goed cultuuronderwijs, waarin ze plezier hebben en belangrijke vaardigheden leren, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen. Cultuurhelden werkt vanuit een programma en dialooggerichte methodes waarbij het creatieve proces van de Delftse leerling centraal staat. Het uitgangspunt is dat dit proces altijd in het teken staat van betekenisgeven. Meer informatie vind je op cultuurhelden.nl.

Over de opdracht

We zoeken een trainer voor de uitvoering van verschillende trainingen met als doelgroep leerkrachten(teams) in het primair onderwijs. De opdrachten hangen af van je beschikbaarheid en van de plannen met de basisscholen. Afhankelijk van de beoogde doelen en resultaten van een basisschool worden activiteiten gepland. Dit betekent dat we geen opdracht(en) kunnen garanderen en lastig iets kunnen (toe)zeggen over periode en aantal uur

Wat breng je mee?

- Hbo-opleiding op het gebied van (cultuur) onderwijs of ruim voldoende werkervaring in het primair onderwijs als kunstvakdocent;

- Ruime ervaring in het geven van workshops en trainingen aan volwassenen, of leerkrachten is een pré;

- Inhoudelijke kennis van kunst- en cultuureducatie in het onderwijs en het creatieve proces;

- Enthousiasme om leerkrachten kennis bij te brengen;

- Voldoende Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wat brengt het jou?

Cultuurhelden organiseert met regelmaat trainingen en workshops voor de zzp-kunstvakdocenten, educatiemedewerkers en leerkrachten ter bevordering van de deskundigheid op het gebied van (cultuur)onderwijs. Zo organiseren we een basistraining over cultuureducatie en het creatieve proces, is coaching mogelijk en organiseren we webinars, workshops en masterclasses. Omdat we denken dat leerkrachten, adviseurs, trainers en kunstdocenten altijd van elkaar kunnen blijven leren, ondersteunen we dit zo goed als mogelijk door de opzet van onze activiteiten en door als team open en ondersteunend aan elkaar te zijn.

Het uurtarief voor zowel het voorbereiden als het uitvoeren en evalueren van de trainingen is 60,- euro per uur exclusief btw. Reiskosten worden vergoed.

Is dit iets voor jou?

Wekt deze (zzp) vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou en ontvangen die graag voor maandag 15 augustus. Stuur je CV en korte motivatie naar werken@dok.info. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature mail dan naar j.baken@dok.info.