doorlinkpagina's - Over ons

Welkom bij de openbare bibliotheek van Delft en met 450.000 bezoekers per jaar tevens de grootste culturele instelling van de stad. Wij vinden dat lezen en voorgelezen worden het allerleukste is, en belangrijk voor ieder kind! Dat merk je vanzelf: aan onze collectie, onze leden en aan onze medewerkers.

Wij zijn DOK Delft

DOK Delft is als een van de meest vooruitstrevende bibliotheken van Nederland en centrum voor taal- en cultuureducatie een openbare, herkenbare en laagdrempelige voorziening.

Door samen te gaan met de afdeling onderwijs van VAK (Vrije Academie voor de Kunsten) worden krachten gebundeld en ontstaat er een unieke samenwerking. DOK Delft wordt daarmee de centrale plek voor het aanbod van kunst- en cultuureducatie en leesbevordering aan de Delftse jeugd, hun ouders, grootouders en leerkrachten.

DOK Delft wil bijdragen aan een leerrijke omgeving: zowel thuis en op school als in de vestigingen. Dit met het doel om kinderen optimaal te stimuleren in hun ontwikkeling en hen te motiveren om met plezier met lezen en creativiteit bezig te zijn.

Naast een grote taak voor kinderen en jongeren richt DOK zich op de volwassenen met een actuele compacte collectie, zijn alle gewenste titels opvraagbaar en zijn veel titels conform wens en gebruik digitaal verkrijgbaar.