Wij zijn DOK Delft

Wij zijn DOK. Van oudsher een innovatieve openbare bibliotheek. Trots op onze historie, op onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Met aan de basis een krachtig team - zowel collega’s als een grote groep vrijwilligers – willen we Delftenaren laten ervaren hoe verrassend leren en ontdekken kan zijn. Wij geloven namelijk dat iedereen blijft groeien.

Samen lenen en lezen deze Delftenaren via DOK Delft ruim een half miljoen boeken per jaar. Daarnaast bedienen we kinderen, ouders en leerkrachten via het onderwijs, om de liefde voor lezen en vaardigheid rondom taal over te brengen. Naast inspiratie bieden plezier in lezen en goede lees- en taalvaardigheden een onmisbare basis voor de toekomst.

Daarbij groeit onze dienstverlening ten behoeve van de ontwikkeling van jonge kinderen. Naast succesvolle programma’s rondom taal, worden ook bewezen kunst- en techniekprogramma’s toegevoegd, met een rijk cultureel aanbod tot gevolg.

Voor volwassen Delftenaren stellen wij ons ten doel om lezen nog gemakkelijker, toegankelijker én aantrekkelijker te maken, met toegang tot alle digitale en fysieke titels in ‘Bibliotheek’ Nederland.

Daarnaast komen aan het Vesteplein in Delft vele functies samen. Dit nieuwe centrum – dat haar deuren (her)opent in de zomer 2018 – noemen we OPEN en geeft tevens toegang tot een rijk aanbod van muziek, dans, theater, schrijven, mode en beeldende kunst door De VAK.

Openingstijden

DOK Centrum
gesloten
DOK Voorhof
10:00 - 17:30

Social media

Een gift doen aan DOK

Wilt u graag een gift doen aan DOK Delft? Dat kan zowel voor DOK als voor u voordelig uitpakken!

Vacatures

Werken bij DOK betekent dat jijzelf de regie hebt over je eigen loopbaan. Kijk hier of er een vacature voor jou bij zit.

Partner in educatie

Kinderen hebben het unieke vermogen tot verbeelding en creativiteit dat nodig is om te blijven groeien. Zij staan open voor de wereld en hebben een rijke fantasie. De omgeving waarin kinderen de eerste 14 jaar van hun leven doorbrengen is echter cruciaal. Als hun ontwikkelvermogens in die periode onvoldoende worden aangesproken dan raken zij op achterstand. Een taalrijke en cultureel diverse en stimulerende omgeving maakt daarentegen dat kinderen zich bijna als vanzelf ontwikkelen. Hun nieuwsgierigheid groeit, ze verbreden hun horizon, hun zelfvertrouwen neemt toe en hun doorzettingsvermogen wordt vergroot.

DOK Educatie speelt hierin een sleutelrol door middel van Leesbevordering, Kunst- en Cultuureducatie en Media- en Makerseducatie. Wij verbinden hierin zowel het onderwijs, de thuissituatie en onze fysieke locaties in Delft en binnen scholen.

We willen kinderen met plezier laten ontdekken en leren, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot wie ze willen en kunnen zijn.

DOK Delft is een trots samenwerkingspartner van

CoderDojo Delft realiseert samen met enthousiaste vrijwilligers een platform waar kinderen tot 14 jaar in een technische stad als Delft de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met een nog ontbrekend vak in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs: programmeren.

Jaarverslag 2017

 • Margot Nicolaes, Directeur

  m.nicolaes@dok.info

  Bekijk details van Margot Nicolaes, Directeur

 • Mark Borneman, Adjunct Directeur (interim)

  m.borneman@dok.info

  Bekijk details van Mark Borneman, Adjunct Directeur (interim)

 • Tineke Kistemaker, Teamleider Educatie (lezen en taal)

  t.kistemaker@dok.info

  Bekijk details van Tineke Kistemaker, Teamleider Educatie (lezen en taal)

 • Miriam Bosman, Teamleider Educatie (kunst en cultuur)

  m.bosman@dok.info

  Bekijk details van Miriam Bosman, Teamleider Educatie (kunst en cultuur)

 • Clasien de Graaf, Teamleider Service & Informatie

  c.degraaf@dok.info

  Bekijk details van Clasien de Graaf, Teamleider Service & Informatie

 • Monique Bradley, Teamleider Marketing en Communicatie

  m.bradley@dok.info

  Bekijk details van Monique Bradley, Teamleider Marketing en Communicatie

 • Evert Bancken, Teamleider Financiën

  e.bancken@dok.info

  Bekijk details van Evert Bancken, Teamleider Financiën

 • Hans Haakman, Teamleider Facilitair

  h.haakman@dok.info

  Bekijk details van Hans Haakman, Teamleider Facilitair

 • Randy Schwidder, Meewerkend Voorman ICT

  r.schwidder@dok.info

  Bekijk details van Randy Schwidder, Meewerkend Voorman ICT

 • Marjolein Nuvelstijn, HR Adviseur (Chief Happiness Officer)

  m.nuvelstijn@dok.info

  Bekijk details van Marjolein Nuvelstijn, HR Adviseur (Chief Happiness Officer)