DOKpas

De DOKpas gebruik je om materialen te lenen en daarnaast om betalingen binnen DOK te regelen. Bovendien kun je met je DOKpas digitaal vanuit huis e-books lenen reserveren. Meer informatie over ons digitale aanbod vind je op www.dok.info/collectie/digitaal-aanbod. Met je DOKpas kun je verder:

• (extra) boeken, dvd's en speelobjecten lenen
• gebruik maken van internet
• printen en/of kopiëren
• consumpties betalen
• reserveringen betalen
• een boete (telaatgeld) betalen

Saldo

Het saldo van je pas kun je bekijken en opwaarderen bij de pinautomaten. Het is ook mogelijk om via www.dok.info/mijndok binnen je persoonlijke omgeving via iDeal of Paypal een bedrag op je pas te zetten.

Je pas mag tijdelijk een negatief saldo hebben van maximaal € 10,-. Als je saldo langer dan 21 dagen negatief is, dan is DOK gerechtigd je een factuur te sturen verhoogd met administratiekosten. Controleer je saldo dus met enige regelmaat.

Verlies of diefstal van uw DOKpas

Bij verlies of diefstal van je pas neem je contact op met de klantenservice via info@dok.info of 015 21 23 450. Het saldo van je oude pas wordt overgeschreven naar je nieuwe pas. Een nieuwe pas kost € 3,50. Zolang je het verlies niet hebt gemeld, ben je verantwoordelijk voor de materialen die op je bibliotheekpas geleend zijn en aansprakelijk voor alle kosten.

Verlies of beschadiging van materialen

Meld de beschadiging bij het inleveren van de materialen. Bij beschadiging of verlies van materiaal brengt DOK de kosten van herstel en (zo nodig) vervanging in rekening. De oorzaak is daarbij in principe niet van belang.