veelgestelde vragen


algemeen

Waarom overstappen op een nieuw bibliotheeksysteem?

Wise zorgt ervoor dat wij efficiënter kunnen werken en dat wij onze service naar jou kunnen uitbreiden. Daarnaast zijn er voor jou als lid van DOK ook veel meer mogelijkheden om online zelf te regelen en om met onze collectie te doen werken.

Wat merk ik van de overgang naar het nieuwe bibliotheeksysteem?

In het weekend van 10 en 11 april gaat DOK over op Wise, het nieuwe bibliotheeksysteem. De werkzaamheden hiervoor starten op zaterdag 10 april na 18.00 uur en lopen door tot en met maandag 12 april. Dat betekent dat beide vestigingen van DOK (OPEN én Voorhof) op maandag 12 april dicht zijn: 

  • er kunnen dan geen reserveringen en boekenpakketten opgehaald worden
  • er kunnen ook geen boeken ingeleverd worden

Omdat het nieuwe bibliotheeksysteem ook ingericht moet worden op onze website is deze vanaf zaterdagmiddag 10 april 16.00 uur tot en met maandag 12 april alleen toegankelijk voor het lezen van nieuwsberichten en tips. 

  •  MijnDOK is niet beschikbaar: er kunnen geen boeken online geleend of gereserveerd worden en ook het lenen via de online bibliotheek (luisterboeken en e-books) is dan niet mogelijk voor DOK leden. 

Op dinsdag 13 april om 10 uur is alles weer open en toegankelijk, binnen de dan geldende coronaregels uiteraard.

Gaat mijn leenhistorie mee naar het nieuwe systeem?

Je leenhistorie gaat vanwege privacy wetgeving tot drie jaar terug mee naar het nieuwe systeem. Wil je al je leengeschiedenis graag bewaren? Doe dit dan vóór 10 april 2021. Het is zo gebeurd. Bekijk het stappenplan hiervoor op de actuele informatiepagina.

Wat verandert er na de overgang?

  • Er is veel meer te zien en te doen rondom de collectie van DOK op de site
  • het gebruiksgemak voor de leners is sterk vergroot
  • er zijn meer leuke mogelijkheden in MijnDOK
  • en er is straks een app beschikbaar! 

Met de volgende update van deze FAQ, hebben we meer informatie hierover.

Heb ik straks een nieuw wachtwoord nodig?

Ja. Als je voor het eerst inlogt in Wise, wordt jou gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Met de volgende update van de FAQ, leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van nieuws van de bibliotheek. Kan dat?

Ja, dat kan. Je kan je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van DOK. Wanneer je hier jouw gegevens invult, krijg je onze nieuwsbrief per e-mail toegestuurd. Ook als je geen lid bent kunt je van deze service gebruik maken.