veelgestelde vragen


algemeen

Heb ik een nieuw wachtwoord nodig?

Wanneer je voor de eerste keer in Wise inlogt moet je een nieuw wachtwoord aanvragen.

Waar kan ik mijn vragen en opmerkingen kwijt?

We zijn altijd benieuwd naar je ervaringen! Wat vind je van het nieuwe bibliotheeksysteem? Is alles duidelijk, makkelijk in gebruik of heb je juist vragen en verbeterpunten? Wij zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met het nieuwe systeem. Laat het ons weten via het online formulier!

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van nieuws van de bibliotheek. Kan dat?

Ja, dat kan. Je kunt je aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van DOK. Wanneer je hier jouw gegevens invult, krijg je onze nieuwsbrief per e-mail toegestuurd. Ook als je geen lid bent kunt je van deze service gebruik maken.


abonnementen

Wat is de opzegtermijn van een abonnement?

De opzegtermijn van een abonnement blijft een maand. Wat verandert is dat abonnementen altijd lopen tot de laatste dag van de maand. Dus wanneer je abonnement op 15 april opzegt, heb je een abonnement tot 31 mei.

Heeft DOK ook een cadeaupas?

Voorlopig is deze niet beschikbaar. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Wel kan het Kort-abonnement op naam verkocht worden als cadeau. Als je nog een cadeaupas hebt liggen, kan deze gewoon gebruikt worden.


saldo en betalingen

Waarom ontvang ik mijn facturen nu alleen per e-mail?

Met het oog op duurzaamheid zal iedereen met een e-mailadres in Wise vanaf nu automatisch de factuur per e-mail ontvangen en niet meer per post. Ook de lener die heeft aangegeven de factuur per post te willen ontvangen.

Eventueel kan dit op verzoek worden aangepast maar dat is niet wenselijk.

Kan ik betalen via automatische incasso?

Nu is dit alleen nog mogelijk aan de balie van een van onze vestigingen. Vanaf het najaar verwachten we dat dit ook via de website mogelijk zal zijn.

Kan ik het passaldo overzetten op een ander abonnement?

Nee, dit is niet meer mogelijk. Je kunt het wel uit laten betalen.

Wanneer heb ik onvoldoende passaldo om te lenen of verlengen?

Als je meer dan 10 euro negatief staat, kan je niets meer lenen of verlengen. Vul je saldo daarvoor eerst weer aan. Wordt het passaldo tijdens het verlengen meer dan 10 euro negatief, dan kunnen de boeken nog wel gewoon verlengd worden.

Ik heb recht op Delftpaskorting, hoe regel ik dat?

Heb je een factuur ontvangen maar staat er geen Delftpaskorting op? Kom dan langs bij onze balie of neem contact met ons op via info@dok.info

Wil je lid worden? Schrijf je dan online in. Je kunt direct inschrijven met Delftpaskorting. Daarna ontvang je van ons een mail met daarin een uitnodiging om langs te komen bij de balie om je DOKpas op te halen. Neem voor het afhalen je legitimatie en Delftpas mee!


bibliotheek Wise app

Hoe kan ik inloggen op de Bibliotheek Wise app?

Je kunt de inloggegevens gebruiken zoals je die ook gebruikt voor MijnDOK.

Hoe werkt de nieuwe Wise app?

Je kunt straks naast MijnDOK een app gebruiken voor verlengen, reserveren, berichteninstellingen en meer. Hierin kan je bijvoorbeeld zelf aangeven of je bij het inleveren van een boek een melding wil krijgen als je het boek al eerder hebt geleend.

Hoe kan ik een boek zoeken in de Wise app?

In deze handleiding vindt je stap vor stap wat je moet doen.


algemene voorwaarden

Wat verandert er in de algemene voorwaarden?

Een document met alle wijzigingen is binnenkort beschikbaar. Deze wordt dan ook geplaatst op de website en in onze algemene nieuwsbrief aangekondingd.