Bezuinigen? Wij vinden dat een #slechtverhaal

Gepubliceerd op: 17 maart 2021 15:08

Voor de vierde keer in nog geen tien jaar tijd wordt door de gemeente Delft flink bezuinigd op DOK. Dat raakt ons hard en dat betekent dat er veel gaat veranderen.

Update 1 april 2021: Inmiddels heeft de gemeenteraad besloten over de bezuinigingen, deze gaan helaas door.

Voor de vierde keer in nog geen tien jaar tijd wordt door de gemeente Delft flink bezuinigd op DOK. Dat raakt ons hard en dat betekent dat er veel gaat veranderen.  

Wij betekenen dagelijks veel voor álle Delftenaren en niet alleen met het uitlenen van boeken. We zien dat mensen elkaar graag ontmoeten in onze vestigingen in OPEN en Voorhof. We weten de harten van kinderen te raken in 30 basisscholen. We laten de jeugd van Delft groeien en talenten ontdekken door taal, kunst en cultuur, onder andere met onze Vindplaatsen, KUNSTklik en Cultuurhelden. Kinderen en volwassenen die de Nederlandse taal lastig vinden, helpen wij zich verstaanbaar te maken. We doen dat samen met de vele vrijwilligers die ons ondersteunen en we willen aan DOK blijven bouwen, voor élke Delftenaar. Wij zijn trots op DOK!

Helaas loopt ons verhaal anders dan gehoopt. De aangekondigde hoge bezuiniging betekent dat veel van wat we hebben opgebouwd kan gaan verdwijnen. We moeten moeilijke keuzes maken. Welke? Dat zal in de komende maanden duidelijk worden. 

We willen heel Delft laten weten wat dit met ons doet. Als je onze medewerkers en vrijwilligers een hart onder de riem wil steken of de politiek wil laten weten wat je van de bezuinigingen vindt, hang de poster op of laat van je horen op social media en gebruik de hashtags #slechtverhaal en #DOK

DOK is te vinden op Facebook en Twitter@DOKDelft