doen bij DOKgratis cursussen

Gratis een cursus fotobewerking volgen? Of leren hoe je een podcast maakt? Het kan met een van de gratis cursussen die de Bibliotheek gratis aan haar leden aanbiedt.

detoxkuur met de Data Detox Kit

Heb jij het gevoel dat je digitale persoonlijkheid je stilletjes uit handen glipt? Geef je eraan toe om veel apps te installeren? Heb je iets te vaak 'Ik ga akkoord' aangeklikt? Ben je de tel kwijt van het aantal accounts dat je hebt aangemaakt? Dan is de Data Detox Kit iets voor jou.

I Write Better Than I Talk

Er is geen betere tijd om de boekenwereld in te duiken. Via deze instagrampagina kom je terecht bij vier YA-auteurs die praten over
schrijven en over alles wat daarbij komt kijken. Hun podcasts zijn geweldig!

🎙 Door @chinoukthijssen @astridboonstoppel @lauradianenl @pamela_sharon_auteur

Vind hun podcasts op:


inspiratie voor 13+

machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

doorgeefdans

Heb je zin om met je vrienden een dans te maken alleen zit de afstand in de weg? Geen probleem! Je maakt gewoon een doorgeefdans! De dansers van De VAK zijn je al voor gegaan.

Met dit stappenplan is het een koud kunstje!  

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem als corona in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze corona-tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.infoblijf je ontwikkelen

gratis hoorcolleges

Thuis, maar toch willen blijven leren? Home Academy geeft hoorcolleges uit voor thuis en onderweg. Als DOKlid kan je gratis luisteren naar de hoorcolleges van Home Academy.

digitale bronnen

Duik in de literaire geschiedenis en raadpleeg handige naslagwerken. Bekijk de online erfgoedcollecties of verdwaal in het archief van Nederlandse kranten.

leren programmeren

Bij CoderDojo Delft leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer!