doen bij DOK


agenda

nog even nagenieten van het Delft Fringe + DOK zomerprogramma

Deze zomer kon je genieten van voorstellingen van het Delft Fringe Festival en workshops bij OPEN. We genieten nog even na met deze aftermovie.

Credits: Karym Ahmed heeft de beelden gemaakt en ge-edited.


De Boekenweek voor Jongeren


blijf je ontwikkelen

gratis hoorcolleges

Thuis, maar toch willen blijven leren? Home Academy geeft hoorcolleges uit voor thuis en onderweg. Als DOKlid kan je gratis luisteren naar de hoorcolleges van Home Academy.

digitale bronnen

Duik in de literaire geschiedenis en raadpleeg handige naslagwerken. Bekijk de online erfgoedcollecties of verdwaal in het archief van Nederlandse kranten.

door de ogen van de architect

Bij deze door de ogen van… ga je in je omgeving kleine vormen onderzoeken, die je tof zou vinden om als inspiratie te gebruiken voor juist enorme gebouwen! 
Maak foto’s; bouw; vouw; knip of gebruik digitale middelen om een gebouw te construeren.   
 
Heel veel plezier in je zoektocht naar architectonische vormen! 


inspiratie voor 13+

machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

doorgeefdans

Heb je zin om met je vrienden een dans te maken alleen zit de afstand in de weg? Geen probleem! Je maakt gewoon een doorgeefdans! De dansers van De VAK zijn je al voor gegaan.

Met dit stappenplan is het een koud kunstje!  

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem als corona in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze corona-tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.info


Lezen in het donker

Zal het heelal altijd blijven bestaan? Hoe leefden de Germanen en Kelten? En hoe overleef je in een narcistische wereld? Verdwaal in een aflevering van een uur in deze geweldige thema’s met de podcasts van NPO, ‘Lezen in het Donker’.  Zoals de website zegt: De perfecte podcast om bij weg te dromen. Doe het licht uit, druk op play en laat je meevoeren! 

maak je eigen beats met Groovepad

Groovepad is een muziekapp waarmee je in een handomdraai
je eigen beats kunt maken. In de beatmaker kun je verschillende genres kiezen en experimenteren met uiteenlopende stijlen. Onder de populaire genres vind je bijvoorbeeld Hiphop; EDM; House; Dubstep, Drum & Bass, Trap, Electronic en veel meer.

Kies je track en ga aan de slag!

I Write Better Than I Talk

Er is geen betere tijd om de boekenwereld in te duiken. Via deze instagrampagina kom je terecht bij vier YA-auteurs die praten over
schrijven en over alles wat daarbij komt kijken. Hun podcasts zijn geweldig!

🎙 Door @chinoukthijssen @astridboonstoppel @lauradianenl @pamela_sharon_auteur

Vind hun podcasts op:


leren programmeren

Bij CoderDojo Delft leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer!

voorlezen

Voorlezen is voor kinderen een feest. Samen lezen is knus en gezellig, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. 

DOK labs

Een plek waar kinderen experimenteren, dingen maken, ontdekken en spelen met taal, kunst, cultuur en techniek.


inloopspreekuur

Voor extra ondersteuning bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt, het leren van de Nederlandse taal of voor kleine en grote vragen over digitale media. 

Skoolzone

Kan jouw kind wat extra hulp gebruiken bij het maken een werkstuk of spreekbeurt? Vier middagen in de week zitten onze medewerkers in DOK Voorhof klaar om hen te helpen.

Taalhuis

Het Taalhuis in DOK Voorhof is er voor:

  • iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven
  • ouders die hun kind graag zouden willen voorlezen

In het Taalhuis kun je ook terecht om te oefenen met elkaar of alleen.

Digitale Huiskamer

Twee keer per maand kunnen senioren bij DOK Centrum terecht voor kleine en grote vragen over digitale media. Tijdens dit spreekuur (gratis, aanmelden niet nodig) is er volop ruimte voor vragen aan deskundige vrijwilligers van Seniorweb.