doen bij DOKinspiratie voor 13+

machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

doorgeefdans

Heb je zin om met je vrienden een dans te maken alleen zit de afstand in de weg? Geen probleem! Je maakt gewoon een doorgeefdans! De dansers van De VAK zijn je al voor gegaan.

Met dit stappenplan is het een koud kunstje!  

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem als corona in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze corona-tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.info


steun lokale ondernemers

We Are Delft is een online etalage die de lokale ondernemers in Delft steunt. Laat je inspireren en bekijk hun bijzondere aanbod. Lees interviews met Delftse ondernemers, bekijk de online agenda of verwen je zelf met een lekker gerecht! 

Nederland Leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria van Judith Koelemeijer. 

Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

I Write Better Than I Talk

Er is geen betere tijd om de boekenwereld in te duiken. Via deze instagrampagina kom je terecht bij vier YA-auteurs die praten over
schrijven en over alles wat daarbij komt kijken. Hun podcasts zijn geweldig!

🎙 Door @chinoukthijssen @astridboonstoppel @lauradianenl @pamela_sharon_auteur

Vind hun podcasts op:blijf je ontwikkelen

gratis hoorcolleges

Thuis, maar toch willen blijven leren? Home Academy geeft hoorcolleges uit voor thuis en onderweg. Als DOKlid kan je gratis luisteren naar de hoorcolleges van Home Academy.

digitale bronnen

Duik in de literaire geschiedenis en raadpleeg handige naslagwerken. Bekijk de online erfgoedcollecties of verdwaal in het archief van Nederlandse kranten.

leren programmeren

Bij CoderDojo Delft leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer!


inloopspreekuur

Voor extra ondersteuning bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt, het leren van de Nederlandse taal of voor kleine en grote vragen over digitale media. 

Skoolzone

Kan jouw kind wat extra hulp gebruiken bij het maken een werkstuk of spreekbeurt? Vier middagen in de week zitten onze medewerkers in DOK Voorhof klaar om hen te helpen.

Taalhuis

Het Taalhuis in DOK Voorhof is er voor:

  • iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven
  • ouders die hun kind graag zouden willen voorlezen

In het Taalhuis kun je ook terecht om te oefenen met elkaar of alleen.

Digitale Huiskamer

Twee keer per maand kunnen senioren bij DOK Centrum terecht voor kleine en grote vragen over digitale media. Tijdens dit spreekuur (gratis, aanmelden niet nodig) is er volop ruimte voor vragen aan deskundige vrijwilligers van Seniorweb.