online bij DOK


maak een creatief dagboek

Laat je inspireren door de kunstenaars Mon Colonel & Spit en maak op een creatieve wijze je eigen (corona)dagboek.

online lunchbreaks bij de Doelen

De Doelen heeft een nieuwe serie Online Lunchbreaks, dit keer in samenwerking met fringe festival North Sea Round Town. De serie wordt elke doordeweekse dag van maandag 29 juni t/m vrijdag 10 juli om 12.15 uur gestreamd via het YouTube kanaal van de Doelen. Deze serie lunchbreaks is een onderdeel van het aangepaste programma van North Sea Round Town in 2020.


Ita’s Decamerone

Toen in de 14e eeuw de pest uitbrak in Florence, schreef de Italiaanse dichter Giovanni Boccaccio honderd verhalen. Alle verhalen worden verteld door mensen die op de vlucht zijn voor de pest. Op de website van ITA worden alle honderd verhalen voorgelezen door Nederlandse acteurs. Iedere dag komt er een nieuwe bij! 

door de ogen van de architect

Bij deze door de ogen van… ga je in je omgeving kleine vormen onderzoeken, die je tof zou vinden om als inspiratie te gebruiken voor juist enorme gebouwen! 
Maak foto’s; bouw; vouw; knip of gebruik digitale middelen om een gebouw te construeren.   
 
Heel veel plezier in je zoektocht naar architectonische vormen! 

Zomerlezen

De komende zomervakantie zal anders worden dan anders. Maar gelukkig hebben we de bibliotheek, waardoor nog genoeg te beleven valt. 

Vanaf 1 juni is de Zomerlezen campagne ‘Je vakantie begint met boeken’ van start gegaan. Er worden spannende boeken gepresenteerd waardoor jij je deze zomervakantie zeker niet zult vervelen. 

M.J. Arlidge schrijft het geschenkboek  'Wat jij niet ziet ' voor de Spannende Boeken Weken 2020 (1 t/m 21 juni), verkrijgbaar in de boekhandels. 


blijf je ontwikkelen

gratis hoorcolleges

Thuis, maar toch willen blijven leren? Home Academy geeft hoorcolleges uit voor thuis en onderweg. Als DOKlid kan je gratis luisteren naar de hoorcolleges van Home Academy.

digitale bronnen

Duik in de literaire geschiedenis en raadpleeg handige naslagwerken. Bekijk de online erfgoedcollecties of verdwaal in het archief van Nederlandse kranten.

luisterbieb

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? Er zijn nu een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!bevrijdingsverhalen

75 jaar bevrijding

Ondanks dit mooie jubileumjaar ziet Bevrijdingsdag er dit jaar anders uit dan anders. Vandaar dat DOK een paar goede leestips uitdeelt, om toch verdiepend bij de oorlog stil te kunnen staan. Zowel een Nederlandse klassieker, als internationale gedenkwaardige boeken.

bevrijdingsjournaal

De NOS houdt al een jaar het bevrijdingsjournaal bij. Met veel informatie en interessant beeldmateriaal brengen ze het journaal van dag tot dag, alsof het zich afspeelt in de laatste oorlogsmaanden.

Volg de ontwikkelingen van de laatste oorlogsdagen alsof het journaal ter plekke is.

overlevende vertelt

De Volkskrant heeft een interactieve kaart van de bevrijding van Nederland. Bij ieder bolletje is bij de juiste plaats en tijd een echt verhaal opgetekend van een overlevende. Bijzondere verhalen uit een bijzondere tijd.


inspiratie voor 13+

machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

doorgeefdans

Heb je zin om met je vrienden een dans te maken alleen zit de afstand in de weg? Geen probleem! Je maakt gewoon een doorgeefdans! De dansers van De VAK zijn je al voor gegaan.

Met dit stappenplan is het een koud kunstje!  

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem als corona in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze corona-tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.info


Lezen in het donker

Zal het heelal altijd blijven bestaan? Hoe leefden de Germanen en Kelten? En hoe overleef je in een narcistische wereld? Verdwaal in een aflevering van een uur in deze geweldige thema’s met de podcasts van NPO, ‘Lezen in het Donker’.  Zoals de website zegt: De perfecte podcast om bij weg te dromen. Doe het licht uit, druk op play en laat je meevoeren! 

maak je eigen beats met Groovepad

Groovepad is een muziekapp waarmee je in een handomdraai
je eigen beats kunt maken. In de beatmaker kun je verschillende genres kiezen en experimenteren met uiteenlopende stijlen. Onder de populaire genres vind je bijvoorbeeld Hiphop; EDM; House; Dubstep, Drum & Bass, Trap, Electronic en veel meer.

Kies je track en ga aan de slag!

I Write Better Than I Talk

Er is geen betere tijd om de boekenwereld in te duiken. Via deze instagrampagina kom je terecht bij vier YA-auteurs die praten over
schrijven en over alles wat daarbij komt kijken. Hun podcasts zijn geweldig!

🎙 Door @chinoukthijssen @astridboonstoppel @lauradianenl @pamela_sharon_auteur

Vind hun podcasts op:

leren programmeren

Bij CoderDojo Delft leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer!

voorlezen

Voorlezen is voor kinderen een feest. Samen lezen is knus en gezellig, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. 

DOK labs

Een plek waar kinderen experimenteren, dingen maken, ontdekken en spelen met taal, kunst, cultuur en techniek.


inloopspreekuur

Voor extra ondersteuning bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt, het leren van de Nederlandse taal of voor kleine en grote vragen over digitale media. 

Skoolzone

Kan jouw kind wat extra hulp gebruiken bij het maken een werkstuk of spreekbeurt? Vier middagen in de week zitten onze medewerkers in DOK Voorhof klaar om hen te helpen.

Taalhuis

Het Taalhuis in DOK Voorhof is er voor:

  • iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven
  • ouders die hun kind graag zouden willen voorlezen

In het Taalhuis kun je ook terecht om te oefenen met elkaar of alleen.

Digitale Huiskamer

Twee keer per maand kunnen senioren bij DOK Centrum terecht voor kleine en grote vragen over digitale media. Tijdens dit spreekuur (gratis, aanmelden niet nodig) is er volop ruimte voor vragen aan deskundige vrijwilligers van Seniorweb.