doen bij DOK


agenda

scholierenwerkplekken in OPEN

Komen de muren op je af na alle online lessen en thuis studeren? Scholieren en studenten onder de 27 jaar zijn welkom om in OPEN te komen studeren. Wel eerst even een tijdslot reserveren!


gratis cursussen

Gratis een cursus fotobewerking volgen? Of leren hoe je een podcast maakt? Het kan met een van de gratis cursussen die de Bibliotheek gratis aan haar leden aanbiedt.

Ommetje lope‪n‬

Wie wandelt elke dag? En wie houdt vol zelfs als het regent? Wie gebruikt zijn pauze slim, komt lopend naar het werk of pleegt dat werk-telefoontje in de frisse lucht?Wandelen houdt je hersenen gezond en bij DOK maken we regelmatig een Ommetje met de Ommetje app van de Hersenstichting. Hiermee kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. De app is gratis te downloaden.

Mijn Mooie Rotwijk

Mijn Mooie Rotwijk is een documentaire waarin Tim van den Broek op zoek gaat naar de verhalen uit zijn wijk: de Buitenhof in Delft. Deze plek stond voor een lange tijd berucht als een probleembuurt, maar is dat wel de realiteit? In deze podcast worden persoonlijke verhalen verteld door de mensen die er zelf wonen en die van die van Tim zelf. Dit is Mijn Mooie Rotwijk.


inspiratie voor 13+

machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

doorgeefdans

Heb je zin om met je vrienden een dans te maken alleen zit de afstand in de weg? Geen probleem! Je maakt gewoon een doorgeefdans! De dansers van De VAK zijn je al voor gegaan.

Met dit stappenplan is het een koud kunstje!  

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem als corona in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze corona-tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.infoblijf je ontwikkelen

gratis hoorcolleges

Thuis, maar toch willen blijven leren? Home Academy geeft hoorcolleges uit voor thuis en onderweg. Als DOKlid kan je gratis luisteren naar de hoorcolleges van Home Academy.

digitale bronnen

Duik in de literaire geschiedenis en raadpleeg handige naslagwerken. Bekijk de online erfgoedcollecties of verdwaal in het archief van Nederlandse kranten.

leren programmeren

Bij CoderDojo Delft leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer!