over DOKOns verhaal

Wij zijn DOK, de bibliotheek van Delft. Waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. Waar je gratis naar binnen loopt en waar altijd wat leuks te doen is. Bij ons kom je elkaar tegen en ontdek je altijd iets nieuws. En dat op verschillende plekken in Delft. 

Bij DOK is lezen leuk. Maar DOK doet véél meer dan je denkt. Bij ons kun je niet alleen boeken lenen over bijna alles; we helpen je ook graag een stapje verder. Door kunst en cultuur laten we kinderen de wereld ontdekken. Volwassenen helpen we met de Nederlandse taal en digitale vragen. 

Wij geloven dat iedereen er plezier in heeft om zichzelf te ontwikkelen. Alles wat we doen, doen we samen: met jou en met allerlei partners in Delft. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen kan groeien.

Iedereen kan groeien

DOK is Delft, nu en in de toekomst.

In 2023 spraken we met medewerkers, vrijwilligers, wethouders, het onderwijs, de cultuursector, jeugdambassadeurs en vele anderen over de toekomst van DOK en over wat we kunnen doen om te zorgen dat iedereen kan groeien.

Over het Meerjarenbeleidsplan 2024-2027


Raad van Toezicht

De leden van onze Raad van Toezicht zijn als volgt: 

  • Pim Lubbers (voorzitter vanaf januari 2023) 
  • Hillie Beentjes
  • Rob Müller
  • Jamal Tchiche 
  • Kommer van Trigt

jaarverslagen en jaarrekeningen

Bekijk hieronder ons jaarverslag 2022 en jaarrekeningen:

DOK Jaarverslag 2022

DOK Jaarrekening 2020

DOK Jaarrekening 2021

DOK Jaarrekening 2022

een gift doen

Wil je graag een gift doen aan DOK? Dat kan zowel voor DOK als voor jou voordelig uitpakken!

lees meer


wij werken samen met

DOK is een trotse samenwerkingspartner van

CoderDojo Delft realiseert samen met enthousiaste vrijwilligers een platform waar kinderen tot 14 jaar in een technische stad als Delft de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met een nog ontbrekend vak in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs: programmeren.

naar CoderDojo

Vestiging OPEN

De vestiging van DOK in het centrum is gevestigd in OPEN, aan het Vesteplein. In OPEN vind je ook De VAK en het proeflokaal.

meer informatie over OPEN