aanvraagservice


Zo werkt de aanvraagservice

  • Je zoekt een titel op in de catalogus van DOK. Bij geen resultaat verschijnt de knop 'Aanvragen'. Deze leidt jou door naar de landelijke Bibliotheek. Verschijnen er wel resultaten maar voldoen deze niet aan je vraag? Ga dan ook naar de aanvraagservice via de landelijke Bibliotheek.
  • Geef je zoekwoord op in de zoekbalk en kies de gewenste titel. Als deze titel in de collectie zit van een andere bibliotheek, krijg je de mogelijkheid om dit boek daar aan te vragen.
  • In het volgende scherm klik je op 'nee', als je geen lid bent van de genoemde bibliotheken. Type je volledige bibliotheekpasnummer in en klik op 'ga verder'. Vul hierna je wachtwoord/pincode in.
  • Je komt nu in het registratieformulier. Dit hoeft maar één keer ingevuld te worden. Je vult hier je e-mailadres in en selecteert de gewenste afhaalvestiging en de maximaal door jou toegestane kosten: € 2,- of € 4,-. 
  • Wanneer je aanvraag succesvol is ingediend, ontvang je per e-mail een bevestiging en word je per e-mail op de hoogte gehouden van het aanvraagproces. Na ontvangst van het bericht dat je aanvraag binnen is, kun je deze binnen een week bij de door jou gekozen vestiging afhalen.
  • Materialen die via de aanvraagservice zijn geleend hebben een leentermijn van 3 weken en kunnen niet worden verlengd.

Naar de landelijke Bibliotheek

De landelijke Bibliotheek biedt toegang tot de collectie van alle aangesloten openbare bibliotheken in Nederland.

Maak gebruik van de aanvraagservice