skoolzone

Elke schooldag kunnen kinderen van de basisschool bij DOK Voorhof (Duke Ellingtonstraat 203) binnenlopen om onder begeleiding te werken aan werkstukken en/of spreekbeurten.

Hulp bij werkstukken

DOK personeel helpt de kinderen bij het verzinnen van een onderwerp en leert hoe ze een werkstuk goed indelen en er aantrekkelijk uit kunnen laten zien. De kinderen leren informatie en materialen te verzamelen; te zoeken via internet, in boeken en andere materialen die de bibliotheek voor handen heeft, foto’s en andere afbeeldingen te scannen en in het werkstuk te verwerken. Verder krijgen ze hulp bij het schrijven van de teksten en kunnen ze een goed werkstuk op school afleveren.

Hulp bij spreekbeurten

De kinderen leren hoe ze een onderwerp kiezen en een spreekbeurt goed kunnen voorbereiden, opbouwen en aantrekkelijk maken om naar te luisteren. Ze krijgen tips over hoe ze een spreekbeurt goed kunnen presenteren en de zenuwen kunnen beheersen.

Skoolzone is open op

  • Maandag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur

Je hoeft geen lid te zijn van DOK, je kunt gewoon binnenlopen en de toegang is gratis!

Met de hulp van de mevrouw heb ik nu een heel goed cijfer! Amalia

Gratis jeugdlidmaatschap

Wist je dat kinderen t/m 17 jaar gratis lid kunnen worden van DOK? Dan mag je 6 jeugdboeken, -tijdschriften of speelmaterialen tegelijk lenen, bijvoorbeeld om jouw spreekbeurt of werkstuk te maken. Of gewoon om lekker zelf te lezen ;)

Bekijk het jeugdabonnement van DOK via de knop hieronder!

word gratis lid van DOK!