jeugdga naar jouw wereld

de Torteltuin

0 - 6 jaar

Torteltuin

lees meer

de Wegisweg

6 - 9 jaar

Wegisweg

lees meer

Metropolis

9 - 14 jaar

Metropolis

lees meer


Young Adult

DOK is ook de bibliotheek voor jongeren! Bij DOK vind je een ruime collectie Young Adult boeken, ook in het Engels. En zoek je boeken voor je leeslijst? Die staan op de Young Adult afdeling in de kast 'Lezen voor je lijst'.

Young Adult


dit moet je horen: DOKcast!

Luister naar DOKcast, onze eigen podcast met echte verhalen van kinderen!

DOK staat vol met mooie verhalen. Maar we zijn ook superbenieuwd naar wat kinderen zelf te vertellen hebben! We hebben een aantal leuke verhalen van kinderen verzameld in onze eigen podcast: De DOKcast.

luister de podcast

maak kennis met de DOK designers

Als DOK designer werk je met ons aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Wat werkt wel, wat kan beter? Hoe kan het bij DOK nóg leuker worden voor kinderen? Daar denken de DOk designers een aantal keer per jaar samen over na.

lees meer over de DOK designers

Voorlezen? Bekijk onze tips!

De bibliotheek staat vol met de leukste voorleesboeken, maar hoe kies je nu een leuk boek uit? Hoe maak je het voorlezen nóg leuker? Bekijk de video's met tips & trucs voor een geweldig voorleesmoment.

Bekijk de video's


Jongeren Informatie Punt

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) Delft is een gratis spreekuur voor jongeren van 12 t/m 27 jaar. Elke donderdag vind je ons in in OPEN!

lees meer


leren bij DOK

leren programmeren bij CoderDojo

Bij CoderDojo Delft leren kinderen programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer!

meer over Coderdojo Delft

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof. Zo helpen we je bijvoorbeeld om een leuk spreekbeurt onderwerp te vinden of om te oefenen met presenteren. 

informatie Skoolzone


meer over jeugd bij DOK

ontdekken zonder te verdwalen

DOK wereld, onze jeugdafdeling, is op een heel bijzondere manier ingedeeld. Daar wil je natuurlijk alles over weten!

alles over de themaroute

gratis jeugdabonnement

Vanaf 1 juli zijn onze jeugdabonnementen voor jongeren t/m 17 jaar gratis. Je mag maar liefst zes materialen tegelijkertijd in bezit hebben. Of dat nou babyboekjes, prentenboeken, voorleesboeken of leesboeken zijn. Of speelmateriaal, tijdschriften en zelfs knuffels met een bijpassend boek. Lees je liever digitaal? Het e-bookaanbod staat volledig tot je beschikking. En tegen een kleine bijdrage neem je de leukste films mee naar huis!

ja ik wil lid worden


mediatips

De Voorleeshoek

de voorleeshoek

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Naar de Voorleeshoek

Jeugdbibliotheek

Je hoeft je niet te vervelen met deze leerzame spelletjes, voorleesfilmpjes, leuke e-books en online lesmateriaal om thuis mee aan de slag te gaan.

naar de Jeugdbibliotheek

Media Ukkie's

bereslim

Hier vind je de leukste mediatips voor jouw ukkie van 0-6 jaar!

Media Ukkie's