Taalhuis


spreekuren

Op donderdag 8 december is DOK Voorhof, en dus ook het Taalhuis, gesloten.

Donderdag 14.00 - 17.30 uur
Vrijdag 14.00 - 17.30 uur

Je kunt gewoon binnenlopen, zonder afspraak. We zijn op bovenstaande tijden ook telefonisch bereikbaar via 015-7440062. Mailen kan via taalhuis@dok.info. 

nieuws

Week van lezen en schrijven

Lezen, schrijven en/of rekenen is voor 2,5 miljoen volwassenen in Nederland niet vanzelfsprekend. Het gaat niet alleen om ouderen, maar ook om jongeren die met een taalachterstand van school gaan. Ook missen veel mensen digitale vaardigheden missen en daardoor niet altijd goed meekomen in de maatschappij. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven van 8 tot en met 14 september vragen we extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Wil jij leren om bijvoorbeeld een brief te schrijven? Meld je aan via onderstaande button!

ikwilleren.nl


Taalhuiservaringen

ik kom naar het Taalhuis voor...

 • advies en ondersteuning

  Wil je Nederlands leren? of wil je geholpen worden met rekenen? Het Taalhuis geeft advies en informatie hoe en waar je dit het beste kunt doen.

 • persoonlijke begeleiding

  Geef je op voor een een Taal- en/of Rekenmaatje. Je krijgt dan een jaar lang wekelijks begeleiding van een vrijwilliger.

 • boeken lezen

  De boeken in het Taalhuis kan je gebruiken om te lezen of te oefenen. Deze boeken zijn speciaal voor het leren van de Nederlandse taal.

 • boek lenen

  Voor € 3,50 per jaar kan je elke keer twee boeken of een spel meenemen uit de collectie van het Taalhuis.


tips om te blijven oefenen

Klik en tik

Je leert stap voor stap typen, e-mailen en je gaat het internet op.

naar de website

oefenen.nl

Je kunt zelf oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer.

naar de website


wat moet je doen om gezond te blijven?

Pharos

Begrijpelijke en up-to-date informatie over het coronavirus Covid-19.

naar de website

Steffie

Hier wordt alles uitgelegd over het coronavirus. Steffie vertelt je wat je wel en wat je niet moet doen. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

naar de website


hoe werkt die brievenbus?

over het Taalhuis

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Het Taalhuis ondersteunt de inwoners van Delft in hun taalontwikkeling zodat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen. Het is ook een ontmoetingsplek waar Delftenaren elkaar vanuit verschillende achtergronden en culturen leren kennen, begrijpen en inspireren.

Het Taalhuis is sinds 30 april 2015 gevestigd in DOK Voorhof en is een informatiepunt waar laaggeletterden tijdens de spreekuren met hun taalvraag terechtkunnen. Maar ook vrijwilligers die taalvragers willen helpen zijn welkom.
 

Kwalititeitscertificaat

in samenwerking met