Taalhuis


Openingstijden

Voor informatie over het Taalhuis en Digimaatjes


Woensdag 10.00 - 12.00
uur (in combinatie met Informatiepunt Digitale Overheid)

Donderdag 14.00 - 17.30 uur

Vrijdag 14.00 - 17.30 uur

Je kunt gewoon binnenlopen, zonder afspraak. Of stuur een mail via taalhuis@dok.info.

naar de Taalhuis-agenda

Direct hulp

Wil je direct hulp bij een digitale overheidsvraag? Dan kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

meer over IDO

Taalhuis vrijwilligers

Als vrijwilliger zet je je in voor mensen met een taal- of rekenachterstand, taal- of rekenvraag of digitale vragen. Is vrijwilliger worden bij DOK iets voor jou? Bekijk de openstaande vacatures. Ben je al vrijwilliger en wil je meer lezen? Kijk dan eens bij de kennisbank.

vacatures

kennisbank vrijwilligers


Zelf oefenen

Wil je zelf oefenen? Hieronder vind je een aantal websites waarop je zelf kunt oefenen met bijvoorbeeld taal en rekenen, typen en het gebruik van je smartphone.

Verder leren?

Wil je verder leren in Delft? Bekijk dan eens het Taalaanbod.

taalaanbod

Taalhuiservaringen


Over het Taalhuis

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Het Taalhuis ondersteunt de inwoners van Delft in hun taalontwikkeling zodat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen. Het is ook een ontmoetingsplek waar Delftenaren elkaar vanuit verschillende achtergronden en culturen leren kennen, begrijpen en inspireren.Het Taalhuis is sinds 30 april 2015 gevestigd in DOK Voorhof en is een informatiepunt waar laaggeletterden tijdens de spreekuren met hun taalvraag terechtkunnen. Maar ook vrijwilligers die taalvragers willen helpen zijn welkom.

Ik kom naar het Taalhuis voor...

  • advies en ondersteuning

    Wil je Nederlands leren? of wil je geholpen worden met rekenen? Het Taalhuis geeft advies en informatie hoe en waar je dit het beste kunt doen.

  • persoonlijke begeleiding

    Geef je op voor een Taal-, Reken en of een Digitaalmaatje. Je krijgt dan een jaar lang wekelijks begeleiding van een vrijwilliger.

  • boeken lezen

    De boeken in het Taalhuis kan je gebruiken om te lezen of te oefenen. Deze boeken zijn speciaal voor het leren van de Nederlandse taal.

  • boek lenen

    Voor € 3,50 per jaar kan je elke keer twee boeken of een spel meenemen uit de collectie van het Taalhuis.




In samenwerking met